BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.826,76
HABER /  GÜNCEL

Bayram dönüşü yine çileli başladı

Kurban Bayramı’nı fırsat bilen tatilcilerin dönüş çilesi başladı… Trafik Kocaeli'nde başlıyor Boğaz'a kadar sürüyor.

Abone ol

Kurban Bayramı’nı fırsat bilen tatilcilerin dönüş çilesi başladı… Kocaeli’de başlayan trafik kabusu neredeyse boğaz köprülerine dayandı…

Düzce’de TEM Kaynaşlı gişelerinde meydana gelen ölümlü kaza nedeniyle trafik durma noktasına geldi…

Ankara, Ege ve Akdeniz yönlerindeki araç trafiğinin kesişme noktası olan TEM İzmit Bekirdere Rampası’nda 3 şerit olan yol 2 şeride düşünce araçlar güçlükle ilerleyebiliyor… İDO, Yalova’daki Topçular İskelesi’nde feribot sayısını 13’e çıkarsa da artan araç yoğunluğuna yetişemiyor… Arabalı vapur sırasını beklemek istemeyen sürücüler Körfez yoluna girince bu bölgede de trafik yoğunluğu yaşanıyor… İstanbul’a kadar olan bölümde yaşanan bu yoğunluğa Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yakınlarında Kavacık’ta meydana gelen kazada eklenince dönüş kabus halini aldı… Deyimi yerindeyse Düzce Kaynaşlı’dan İstanbul’daki boğaz köprülerine kadar trafik yoğunluğu devam ediyor.

TATİLCİLERİN DÖNÜŞ ÇİLESİ

Kurban Bayramı'nın son gününde, tatillerini İstanbul dışında geçirenlerin dönüşe geçmesiyle, özellikle akşam saatlerinde TEM'in Kocaeli geçişindeki trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Bugünkü yoğun trafiğe kalmak istemeyen tatilcilerin bir bölümü dün akşam saatlerinde evlerine döndü. İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'de TEM yolunun Bekirdere rampasında dün gece yarısına kadar devam eden sıkıntı, bu akşam artarak sürdü. Ankara, Ege ve Akdeniz bölgelerinden gelen araç trafiğinin de kesişme noktası olan TEM yolunun Bekirdere Rampası'nda 3 şerit olan yol 2 şeride düştüğü için burada araçlar ağır ağır ilerleyebildi. Kamyon ve tankerlerin de ağır seyretmesi nedeniyle saat 16.00'dan sonra Bekirdere Rampası'ndan Hereke'ye kadar trafik yoğunluğu etkisini sürdürdü.

Bursa yönünden gelen araç sürücülerinin tercih ettiği Yalova Topçular'daki Feribot İskelesi'nde de öğlen saatlerinde başlayan yoğunluk akşam saatlerinde daha da arttı. İDO'ya bağlı 13 feribot, Yalova ile Gebze Eskihisar arasında karşılıklı sefer yapmasına rağmen Topçular'dan Yalova'ya kadar uzanan araç kuyrukları oluştu.

Aynı istikametten gelip İzmit Körfezi'ni dolaşarak İstanbul'a giden sürücülerin bir kısmı ise TEM'e Kandıra turnikelerinden girerken, bir kısmı D-100 karayolunun İzmit kent içi geçişini kullanarak yollarına devam etti.