BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Baykalın Tuncay Özkan itirafı

Tuncay Özkan ve CHP arasındaki ilişki ilk kez resmi doğrulandı. Gizli görüşmede Özkan, Baykal'dan bakın hangi makamı istemiş.

Abone ol

Tuncay Özkan CHP Genel Sekreteri olmak istemiş. Baykal bu itirafı Can Ataklı'ya yaptı. Ataklı'nın iddiasına göre Özkan, CHP'de ikinci adam olmak istedi. Şimdi hem CHP hem de Özkan bu gizli görüşmeyi kimin sızdırdığını konuşuyor.

Can Ataklı'nın köşesinde ortaya attığı iddialar, Tuncay Özkan'ı zor durumda bırakacak. İddaya göre, Kanaltürk'ün konuşulduğu bir görüşmede Tuncay Özkan, Baykal'a partiye girmek istediğini söylemiş. 

Görüşmede, Kanaltürk’e maddi destek konusunu doğrulayan Baykal, “Şimdi o yüzden başımızı derde sokmak istiyorlar zaten” dedi. AK Partinin neredeyse medyanın tamamına sahip olduğunu söyleyen Baykal, bu nedenle Kanaltürk'le bir tür reklam anlaşması yaptıklarını ve partinin görüşlerinin bir şekilde ekrana yansıtıldığını ifade etti.

GENEL SEKRETERLİĞİ İSTEMİŞ

Tuncay Özkan’ın, CHP'ye gelmek istemesinin arkasındaki sır perdesini de aralayan Baykal, "Tuncay benden parti genel sekreterliğini istedi. (...) Bir partiye genel sekreter olmak kolaş iş değil ki. (...) Tuncay Özkan’a partiye katılmasını ve mücadele vermesini tavsiye ettim. Pazarlıkla partiye girilemeyeceğini söyledim. Durumu görünce zaten kendisi de vazgeçti, partiye de girmedi” karşılığını verdi.