BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Baykalın bu sözleri buz kesti!

Borcu yüzünden canına kıyan polis memuru için Baykal'ın yaptığı bu niteleme çok tartışılacak.

Abone ol

Ankara gündemi kredi kartlarına kilitlendi. Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın, intihar eder polis memurunun cenaze töreninde "Bu konuda mutlaka bir düzenleme yapılması gerekir" sözlerinin ardından bugün de CHP lideri Baykal, tartışmalara katılarak; intiharı, bir "onur" intiharı olarak değerlendirdi.


CHP grubunda konuşan  Deniz Baykal, "Dün çok acı bir cenaze töreni yaşadık. TBMM'deki polis arkadaşımız onur intiharı gerçekleştirdi. İşte Türkiye bu manzarayı yaşıyor" dedi. Faiz kıskacında vatandaşın çok zor koşullarda ayakta kalmaya çalıştığını kaydeden Baykal, "Bu faiz haksızdır. Vadeyi daha geniş tutmak lazımdır. 12 ay dar bir zamandır. Gerçekten şerefler kurtarılabilir onurlar hayatlar canlar kurtarılabilir olmalıdır. Bunun şartlarını TBMM yaratmalıdır. Bundan dolayı kimse zarar görmez. Hiçbir banka bundan zarar görecek durumda değildir" dedi. Baykal'ın bu sözlerinin ardından salonda bulunan bir partili "Bende intihar edeceğim" diye bağırdı. Bu sözlerin ardından salonda kısa süreli sezsizlik yaşanırken Baykal partiliye seslenerek "Allah korusun" dedi.

Mal varlığı tartışmalarıyla ilgili olarak ise Baykal, "CHP'ye yönelik sistemli saldırılar, onun Genel Başkanı olarak bana yöneltilen haksız iddialar bulunuyordu. Bunlara cevap vermek durumundaydık. Türkiye'nin temel sorunu olarak toplumun önüne bunlar sunulmuştu. Ama geçen hafta bu gündem birden bire ortadan kalktı" dedi. Baykal kendileriyle ilişkin iddiaların her birinin birer birer çürütüldüğünü söyleyerek, " Onlar öyle siz böyle Biz değiliz arkadaşlar biz farklıyız. Bizi de onlara benzetme çabaları hüsrana uğramıştır. Fos çıkmıştır. Gösterdiğini güvene desteğe yürekten teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.