BIST 9.109
DOLAR 34,27
EURO 37,65
ALTIN 2.916,83
HABER /  POLİTİKA

Baykalı topa tuttu

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik eleştirilerde bulundu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "son dönemdeki terör konusunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın takındığı tavrın hoş olmadığını" söyledi.

Başbakan Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen İlçe Başkanları Eğitim Toplantısı'na katıldı. Burada yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Son dönemdeki terör belasıyla ilgili anamuhalefet liderinin takındığı tavır, gerçekten hiç hoş olmayan bir tavır. Yakıştıramıyoruz. Şahsıma yönelik olarak güya 'terör örgütüyle masaya oturmak' gibi yapmış olduğu tespitler, bizim düşünce dünyamızın kenarından geçemez. Ama bunlar kendilerini aynada görüyorlar. Çünkü kendileri bu terör örgütü mensuplarıyla beraber parlamentoya girdiler. Sayın Baykal, 'Bizim böyle bir şey yapmamız mümkün mü? Olur mu böyle şey?' diyor. Kusura bakma, benim elimde 19. Dönem TBMM Albümü var. Ve bu albümde, zatı aliniz -açıyorum hemen sayfayı- Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den, PKK terör örgütünün bazı liderleriyle beraber, bu albüm içerisinde resminizin olduğunu görüyorum. Beraber girdiniz, yaklaşık 1 yıl beraber çalıştınız aynı çatı altında. Beraber yürüdünüz o yollarda... Şimdi kalkıp diyorsunuz ki 'biz onlarla anlaşamadığımız için, bir yıl sonra ayrıldık ve CHP'yi kurduk. Onlar da ayrıldılar, bir başka partiyi kurdular...' Ne farkınız var? O, o partiyi kurdu, sen de bu partiyi... Ama beraber parlamentoya girdiniz."

Başbakan Erdoğan, bugünkü gazetelerde "son yerel yönetim seçimlerinde ve 3 Kasım seçimlerinde CHP'nin birileriyle bazı görüşmeler yaptığına" ilişkin haberlerin bulunduğuna işaret ederek, "uzantılara bakıldığı zaman, terör örgütünü meşrulaştırma gayreti içinde olanlar" bulunduğunu öne sürdü.

Erdoğan, "Bunu gelip kime anlatıyorsun? Bize mi? Bu konuları bizimle tartışma... Bizim kenarımızdan, köşemizden böyle bir bağlantıyı göremezsin" diye konuştu.

Belgelerle konuştuğunu ve konuşmaya devam edeceğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizimle bu konuda aşık atmaya kalkarlarsa, kalktıkça batacaklar. Bunun benzerini yapan başkaları yok mu? Onlar da var... Onları da yine belgelerle açıklayacağım... Hiç merak etmeyin... Ama her şeyin vakti zamanı var, biliyorsunuz... Diyorum ya meyveyi hamken yersen, lezzetine varamazsın... Ama süresini de geçirdiğin zaman, fayda elde edemezsin... Öyleyse zamanlaması çok önemli. Dün kaybedecek hiçbir şeyimiz kalmamıştı. Bugün sahip çıkmamız gereken kazanımlarımız var. İnşallah bu terör belasını da hep birlikte, devlet-millet el ele aşacağız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Burada dayanışmamız çok önemli.

Halkımızı bu noktada ortak tavır almaya sevk etmemiz, bu konuda örgütlerimizin sabırla, olaylar karşısında metanetle hareket etmeleri çok önemli.

Bizim birliğimizi, dirliğimizi bozmak isteyenler olabilir. Ancak bunlara prim vermeyeceğiz. Biz milletçe el ele olduktan sonra, dayanışma halinde olduktan sonra, birliğimiz, beraberliğimiz, dirliğimiz daha da artacak."

Türkiye'nin son 3 yıl içinde yaptığı büyük atılımın sonuçlarının görmezden gelindiğini anlatan Erdoğan, "Türkiye'nin gittiği ilerleme yönünün bunlar tersine gidiyor, benden söylemesi... Çünkü bunlar dört dörtlük birer gericidir" diye konuştu.

Muhalefetin durum tespiti yapmak yerine kendilerine öneri getirmesini isteyen Erdoğan, "Dertleri üzüm yemek değil, dertleri bağcıyı yıpratmak. Çok gürültü koparırlarsa hükümetle milletin arasına gireceklerini zannediyorlar. Biz milletin sesiyiz. 40 yıl bu ülkede siyaset yapıp 40 eser bırakmamış siyasetçiler gibi anılmak, bize yakışmaz. Biz, attığımız her adımın hesabını önce Hakka, sonra bu yüce halka vereceğimizin şuuru içindeyiz" dedi.

"Ülkenin hassasiyetlerini suiistimal ederek kendilerine siyasi gelecek kurmaya çalışanların, henüz milletin yakasından düşmediğini ileri süren Erdoğan, "Bunu da biliyoruz... Maalesef bazı siyasi odaklar Türkiye'nin yaralarını kanatarak gündeme gelme kolaycılığından kurtulamamışlardır. O zaman biz de onları Allah'a havale eder yolumuza bütün hızımızla devam ederiz" diye konuştu.