BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan İstanbul iddiası

Gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen CHP lideri Baykal'ın İstanbul iddiası

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AK Parti'nin oy oranının yüzde 20'lere indiğini, CHP'nin oylarının ise bu oranı aşmaya başladığını, İstanbul'da birinci parti olduklarını savundu.

Baykal, partisini izleyen bir grup gazeteciyle yaptığı sohbet toplantısında gündemdeki konulara değindi. Bayramdan sonra seçime kadar yapılacak çalışmalar ve iktidar hedefine dönük olarak parti politikalarını netleştirmek üzere harekete geçmek içine düğmeye basacaklarını anlatan Baykal, Merkez Yönetim Kuruluna (MYK)bu yönde talimat verdiğini kaydetti.

Baykal, seçime giderken ekonomiden, eğitime ve yargıya kadar ülkenin temel konularıyla ilgili parti politikalarını somut bir şekilde kamuoyunun dikkatine sunacaklarını anlattı. Kendilerinin seçimlere yönelik olarak anket yaptırmadığını, ancak bazı şirketlerin yaptıkları kamuoyu yoklamalarının sonuçlarını ilettiğini anlatan Baykal, AK Parti'nin oylarının yüzde 20'lere kadar gerilediğini, partisinin oylarının ise yüzde 20'leri aştığını savundu.

Özellikle İstanbul ile ilgili verilerin çok çarpıcı olduğunu anlatan Baykal, burada birinci parti olduklarını ve bunun çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. İktidara gelmeleri durumunda ilk yapacaklarının dokunulmazlıkları kaldırmak olduğunu belirten Baykal, yolsuzluğa bulaşanlara asla tahammül gösterilmeyeceğini, üzerine gidileceğini kaydetti. ''Örgüt değil, ülke eksenli politika yaptığını'' belirten Baykal, önümüzdeki seçimde ''çalmayan, dürüst, rejimi restore eden bir iktidar kurulması gerektiğini'' ifade etti. Baykal, AK Parti iktidarı döneminde rejimi tehdit eden gelişmeler yaşandığını ileri sürerek, demokrasi ve cumhuriyetin birlikte güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.