BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan garip bir açıklama

CHP lideri Baykal'ın türbanlıları "kusurlu" olarak niteleyen açıklamaları yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Star tv ana haber bülteninde yaptığı açıklamalar tartışmalara neden olacak.

CHP lideri Deniz Baykal kendisine yöneltilen “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dışında eşi başörtülü bir AK Parti'linin Cumhurbaşkanı olmasına nasıl bakarsınız?” sorusuna “Anayasal ilkeleri içine sindirmiş, yolsuzluklara bulaşmamış, dürüst birisi olursa bazı kusurları görmezden gelebiliriz” dedi.
BAYKAL, İŞTE BU SİZİN İFFETİNİZ DEMİŞTİ

CHP lideri Baykal, 1993 yılında Bosna'ya yaptığı bir ziyaret sırasında başörtüsünü “İffet ve namus” simgesi olarak kadınlara dağıtmıştı. Baykal, Türkiye'de seçimlerin arafesinde 8 günlük bir Bosna gezisi sırasında binlerce Bosnalıya hitaben yaptığı konuşmasında, “işte size namusunuzu ve iffetinizi korumanız için size bu başörtüsünü bırakıyorum” diyerek, sembolik bir başörtüsünü Bosnalı bir kadına vermişti.

BAŞÖRTÜLÜNÜN OYUNU İSTEDİ

Baykal yine bu sene içinde CHP Kadın Kolları Başkanları toplantısı sırasında, partililere tavsiyelerde bulunarak, “Dışlayıcı değil kapsayıcı olacağız. CHP devletin partisi, hiyerarşi partisi değildir, toplumun partisidir. Temelinde insan vardır” diye konuşmuştu. Hiç kimsenin, geçmiş siyasi anlayışından dolayı bir başkasını dışlamaya hakkı olmadığını vurgulayan Baykal, başörtülü ve MHP'li kadınların oylarını da almak istediklerini belirtmişti.

CHP'YE OY VEREN KADINLAR DA KUSURLU MU?

Başkent Kadın Platformu Başkanı Safiye Özdemir Baykal'ın ifadesine ilişkin olarak, “Bu değerlendirmeye ancak gülünebilir. Bu, Türkiye'deki kadınların yüzde 70'e yakınının kusurlu olduğunu gösterir. Benim bildiğim, CHP'ye oy veren çok sayıda başörtülü kadın da var, kusurlu olarak değerlendirdikleri arasında. Bu görüşe katılmak mümkün değil” diye konuştu.

Ucuz politika yapıyor

AK Parti K.Maraş Milletvekili Mehmet Ali Bulut: Baykal ucuz politika peşinde. Ya Türk kültürünü tanımıyor veya Türk kadınına bilerek hakeret ediyor. Baykal'ın bu açıklamasından dolayı başörtülü insanlardan özür dilemesi gerekir.

Konu sulandırılıyor

CHP İstanbul Milletvekili Güldal Okuducu: Cumhurbaşkanlığı konusunda başörtüsüyle ilgili yapılan tartışmalar, meselenin ciddiyetini ortadan kaldırmaya, sulandırmaya yönelik gibi geliyor bana. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı ile ilgili tartışılması gereken o kadar çok nokta var ki, bütün bunlar dururken, sayın Başbakan'ın eşinin başındaki örtüye bağlı kılmak, onu endekslemek doğru değil.