BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Baykaldan felaket senaryosu

Baykal'dan iç karartan tahminler.. Dolar aldı başını gitti, ülke tehdit altında. CHP lideri kötümser bir tablo çizdi.

Abone ol Çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne'ye gelen Baykal karamsar bir tablo çizdi..  Baykal'a göre ülke bölünme tehdidi altında. Krize ilişkin de "doların avronun değeri aldı başını gitti'' uyarısını yaptı.

DOLAR ALDI BAŞINI GİTTİ

Baykal, ''Ekonomide ciddi sorunlarımız var, kriz yaşıyoruz. Doların, Avronun değeri aldı başını gitti. Ekonomi sarsıntı içinde, bankalar kredi açamaz hale geldiler, çark dönmüyor, işsizlik yaygınlaşıyor. Çiftçi bunalım içinde, ektiğinin karşılığını alamıyor, mazot, gübre almış başını gitmiş. Çiftçiye şimdi bir de esnaf katıldı. Yatırım yapılmıyor, kalkınma temposu düşüyor'' diye konuştu.

ÜLKE TEHDİT ALTINDA

Terörle mücadelenin yetersiz olduğunu öne süren Baykal, şöyle devam etti:

''Terör tehlikeli bir boyut kazanmaya başladı. Artık, sadece mayınla, tuzakla öldürmenin ötesinde bir terör uygulamasına geçmeye başladılar. Ağzımızın tadı kaçtı, ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlere meydan verilmemeli.

TERÖRE TAVİZLER VERİLDİ

Bir süreden beri uyarı yapıyorduk, (bunu önleyin) diyorduk, ama gereken önlemler alınmadı. Sıfır terörle bu Hükümete ülke teslim edildi, şimdi terör, ülkemizi, vatanımızı tehdit eder hale geldi. Mücadelenin zamanında, kararlılıkla yapıldığını söylemek mümkün değil. Anlamsız tartışmalar teşvik edildi, etnik ayrışmalar kışkırtıldı, teröre tavizler verildi. Hepimizin yüreği kan ağlıyor, karakollarımız basılıyor. Evlatlarımız şehit düşüyor. Böyle bir tablo içindeyiz.''

GEREKSİZ DİN TARTIŞMALARI 

CHP lideri Baykal, Türkiye'de gereksiz din tartışmalarının gündeme getirildiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

''Gereksiz din tartışmaları gündemimize getiriliyor. Elhamdülillah Müslümanız, inancımızla iftihar ediyoruz. Kimsenin bize, milletimize din dersi vermeye hakkı yoktur. Bu millet bin yıldır Müslüman, bin yıl daha Müslüman olmaya devam edecek. Dünyada İslamiyet'in en güzel yaşandığı yer burası, (bir problem varmış gibi, az dindar olanlar, çok dindar olanlar, bizden olanlar, olmayanlar...) Sana ne, sana ne. Çek elini dinimizin üstünden.''