BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

Baykala müfteri yaftası asarız

CHP'nin telekulak iddiasına Hükümet adına Dengir Mir Mehmet Fırat yanıt verdi. Fırat sert konuştu. CHP'ye yapması gerekenleri söyledi. Bakın ne dedi?

Abone ol

İNTERNETHABER

CHP'nin telekulak iddiasına Hükümet adına Dengir Mir Mehmet Fırat yanıt verdi. Fırat "Baykal'ın bu açıklamasını takip edeceğiz ve yargıya götüreceğiz. Eğer Baykal iddiasını ispat etmezse müfteridir" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat şunları söyledi:

İDDİALARIN ZAMANLAMASI İLGİNÇ

Anamuhalefet partisinin bu iddiayı ortaya attığı gün ilginç. Tam da hükümetin yapacağı işleri açıkladığı günlere denk geliyor. İddiaların zamanlaması GAP Eylem Planı’na yöneliktir. Bunun oya tahvil edilmesi de gözlerden kaçırılmamalıdır.

NEDEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMADILAR?

Baykal ne diyor: "Anamuhalefet Genel Merkezi'nde Genel Sekreterin konuşması dinlendi. Cuma günkü görüşme Pazartesi günü bir gazetede yayınlandı"

Bu cümleden benim çıkarabildiğim "ortam dinlemesi" olduğudur. Bunu tespit eden Sayın Baykal dinleyenin kim olduğunu da belirlemiş olmalıdır.

Dinleme zamanı ve doğruluğu da kesinleştirilmiştir. Bu kadar kesin delillere ulaştırılmasına rağmen konu neden savcılığa aktarılmamıştır. CHP suç duyurusunda bulunmadı henüz..

KONUŞMALAR SUÇ TEŞKİL EDİYOR

Baykal bu konuşmanın yapıldığını söylüyor. Bir siyasi partinin Genel Sekreteriyle bir vali arasındaki konuşma yasalara göre suç oluşturuyor. CHP'nin bürokrasiyle ilişkisini ortaya koyuyor.

YARGIYA GİDECEĞİZ

CHP bu belgeleri kamuoyuna açıklanmalıdır. Baykal'ın bu açıklamasını takip edeceğiz ve yargıya götüreceğiz. Baykal ispat edemezse, yargıyla Baykal'ın boynuna müfteri yaftasını bir daha çıkarılmamak üzere yapıştıracağız. Bu da bizim halkımıza iyiliğimiz olacak.

CHP O GAZETEYE YASAL İŞLEM BAŞLATSIN

CHP'nin yapması gereken şeylerden biri o gazete hakkında yasal işlemleri yapmalı ve peşini bırakmamaktır. Başvurulacak yeri kendileri iyi bilir. Orası da yargıdır...