BIST 9.777
DOLAR 34,17
EURO 38,17
ALTIN 2.916,68
HABER /  POLİTİKA

Baykala hediye Kuran

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, CHP lideri Baykal'a Kur'an hediye etti

Abone ol

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri CHP'ye "hayırlı olsun" ziyaretinde bulunarak, Genel Başkan Deniz Baykal'a Kur'an hediye etti.

Görüşmede, CHP'nin İslam'a bakışından, kamu kesimi toplu görüşmelerine kadar pek çok konu konuşuldu. Edinilen bilgiye göre, Yıldız, ''Solun dine uzak olduğu'' yönünde yanlış bazı değerlendirmeler yapıldığını savunarak böyle bir yargıyı paylaşmadıklarını, ''kimsenin kimseden daha fazla dindar olmadığını'' Baykal'a söyledi.

Baykal da bunun üzerine bir örnek vererek CHP'nin durumunu anlattı: "Bizim bir adayımız Trabzon'da yaşlı bir teyzenin su taşımasına yardım etmiş ve sonra da ondan oy istemiş. Yaşlı teyze de 'Ben o suyla abdest alacaktım' demiş ve oy vermeyeceğini söylemiş. Ben o teyzeye hürmet ederim, elinden öperim. Ama ona yanlış kanaati verenler büyük bir yanlış yapıyor."

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra hatıra fotoğrafı çektirerek, Genel Başkan Deniz Baykal'a Kur'an'ı Kerim ve Türkçe mealini hediye etti.