BIST 8.772
DOLAR 34,26
EURO 37,13
ALTIN 3.011,00
HABER /  POLİTİKA

Baykal sözünde durmadı

Baykal, Erdoğan için aday olmaması halinde 'korktu' demeyeceğini söylemişti. CHP lideri sözünü tutmadı.

Abone ol

Geçtiğimiz haftaki grup toplantısında Başbakan adaylıktan vazgeçerse 'korktuğundan değil, memleketin hayrını düşündüğü için aday olmadığını bütün Türkiye'ye anlatma' sözü veren CHP lideri Deniz Baykal, AK Parti'nin Köşk için Abdullah Gül'de karar kılmasını kendi başarısı saydı.

Geçtiğimiz haftaki grup toplantısında Başbakan'a 'cesur ol' çağrısında bulunan Baykal, şu ifadeleri kullanmıştı: "Cesaret, şimdi burada aday olmamayı göze alacak cesareti sergilemektir. 'Aday olmaktan vazgeçerse, korktu derler' korkusunu, kendi içinden atmalıdır. Böyle bir korkuya gerek yoktur, hiç korkmasın. Böyle bir korkusu varsa kendisine yardımcı olacağım.
Erdoğan'ın aday olmak istediğini; ancak CHP'nin buna engel olduğunu ileri süren Baykal, şöyle konuştu: "Başbakan'ın adaylık niyetini ilk biz tespit ettik ve burada açıkladık. Türkiye onun cumhurbaşkanlığını kabul etmiyor, etmeyecek. Bugün gelinen aşama çok önemlidir, başarıdır. Bu millet onu kabul etmedi. Bu, bir demokrasi zaferidir. Kimse bunu görmezden gelemez. Böylesi bir tavır Tandoğan'daki yüz binlere haksızlık olur. O bir milyon insan önümüzdeki seçim zaferini de getirecektir."