BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Baykal MHP ilgisinden memnun

Baykal Sivas'ta kendisini karşılayan MHP'lilerin ilgisinden hayli memnun gözüküyor.

Abone ol

CHP lideri Deniz Baykal, SABAH'ta yayınlanan "Baykal'ı MHP'liler karşıladı" haberinin yarattığı etkiye karşı, "Yadırganacak bir şey yok" dedi ve memnuniyetini ifade etti. SP Genel Başkanı Recai Kutan, dün CHP Genel Merkezi'ne giderek Baykal'la görüştü. İki lider, görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Baykal, "MHP'lilerin sizi karşılamasına ne diyorsunuz?" diye soran gazetecilere şu karşılığı verdi:

"Ben insanları hiçbir şekilde tasnif etmeyi doğru bulmuyorum. İnsanları ayrı ayrı hücrelere ayırmayı da doğru bulmuyorum. 'Sen şu partidensin, bizimle dayanışma içine giremezsin' diye bir yaklaşımımız yok. Önemli olan doğruları savunmak. Bu söylemimiz karşısında bazen nezaketten, bazen dayanışmadan kaynaklanan böyle tablolar ortaya çıkıyor. Memnuniyetle karşılıyorum, yadırganacak bir şey görmüyorum."

ORTADOĞU UYARISI
Baykal, bir başka soru üzerine de, ABD Dışişleri Bakanı Rice'nin Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesine yönelik açıklamaları karşısında Hükümet'i uyardı. Çatışmaların hangi noktaya gideceği belli olmadan Türkiye'nin asker göndermesinin konuşulmasının bile tehlikeli olduğunu belirten Baykal, "Ortadoğu'nun biçimlendirilmesinde Türkiye'nin askeri rol üstlenmesi tehlikelidir. Ortadoğu'nun jandarmalığına soyunmak çok ciddi sıkıntı doğurabilir" dedi. Saadet Partisi Genel Başkanı Kutan da, Ortadoğu'nun tam bir ateş çemberi haline geldiğini, hükümetin politikasının ise milli politikalarımıza uygun olmadığını söyledi. Kutan, "Lübnan'a barış gücü gönderilmesi söz konusu. Hükümet razı görünüyor. Bu barış gücüne katılmak, Amerika ve İsrail politikalarına taşeronluk etmek demektir" dedi.