BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Baykal lagendijkle buluştu

Baykal, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk'i kabul etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı Joost Lagendijk'i kabul etti.

CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in de hazır bulunduğu görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, Lagendijk ile çok yararlı bir toplantı yaptıklarını belirtti.

AB-Türkiye ilişkileri ve Türkiye'deki son gelişmeler üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Baykal, ''Lagendijk, Türkiye'nin yakın bir dostu olarak gelişmelerle çok yakından ilgileniyor. Bundan memnuniyet duyduk. Özellikle Türkiye'de yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerimizi öğrenmek istedi
anlattık, ilgiyle dinledi'' diye konuştu.

Baykal, bir gazetecinin ''Şemdinli olaylarıyla ilgili olarak savcının görevden alınması da gündeme geldi mi?'' sorusu üzerine ''Evet geldi. Ben bu konuda daha önce kamuoyu ile paylaştığım düşüncelerimizi kapsamlı bir şekilde anlattım'' dedi.

Lagendijk ise Türkiye'de hem iktidarın, hem de muhalefetin düşüncelerini öğrenmek istediğini belirterek, bunun çok önemli olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Türkiye'nin AB sürecinde, Baykal'ın reformların devamını destekleyen tutumundan da memnuniyet duyduğunu anlatan Lagendijk, ''Ayrıca Sayın Baykal Türkiye'de laikliğe yönelik tehlikelerden de
bahsetti. Türkiye'de bu konuda çok yorum duydum. Bu konu Avrupa'da da tartışılan ve bizim için de önemli bir konu'' dedi.

Joost Lagendijk, Türkiye'nin Avrupa yoluna devam etmesinin önemine de dikkat çekerek, Türkiye'de bir çok insanın seçim endişesiyle AB yolundan sapılabileceği endişesi taşıdığını kaydetti.

Lagendijk, Baykal ile yaptığı ayrıntılı konuşmadan memnun ayrıldığını söyledi.