BIST 9.085
DOLAR 34,28
EURO 37,67
ALTIN 2.922,31
HABER /  POLİTİKA

Baykal Erdoğan için dua etti

Başbakan Erdoğan'ın şehitlerle ilgili sözü CHP'liler Genel Kurul'u terketti. Baykal kuliste Erdoğan'ın sözlerini yorumladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın 'şehitler gelsin de biraz daha fazla bağıralım' diye bekleyenler var'' sözü üzerine, Baykal ve CHP'li milletvekilleri Genel Kurul Salonu'nu terk etti.

ERDOĞAN: NİYE ALINIYORSUNUZ
Muhalefet milletvekillerin laf atmasına Erdoğan, ''(Yok) diyorsanız niye bağırıyorsunuz? Siz yapmıyorsanız niye alınıyorsunuz? Alınmayın rahat olun. Niye rahatsız oluyorsunuz?'' karşılığını verdi. Bu sözler üzerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP'li milletvekilleri Genel Kurul Salonu'nu terk etti.

ERDOĞAN: BUNLARIN DÜŞÜNCEYE TAHAMMÜLÜ YOK
Erdoğan, ''CHP grubuna 'güle güle' diyorum. Siz olmadan (laf atılmadığı için) daha rahat konuşurum. Bunların düşünceye tahammülü yok, bunların meseleleri konuşmaya tahammülü yok. Bunlar izleyici tribününü provoke edenleri buraya getirenlerdir. Anlayış bu...'' diye konuştu.



BAYKAL: UTANMADI
Kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, üzüntü verici bir olay olduğunu ifade etti.

Ülkeyi ''tahrip ve tahrik ettiklerini, parçaladıklarını'' öne süren Baykal, ''Muhalefet şehit cenazelerinin gelmesini istiyor'' diye, hiç kimsenin konduramayacağı bir ithamı, utanmadan bir Başbakanın yaptığını'' söyledi.

BAYKAL: NEZAKET DERSİ
Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın nezaket dersi almaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

TBMM'deki odasında grup başkanvekilleri ve bazı milletvekilleri ile bir araya gelen Baykal, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan'ın tepki gösterdikleri sözlerine işaret eden Baykal, şunları söyledi:

''Allah akıl izan versin. Olacak şey değil. Çok kaba, zalimce bir iftira. Bu anlayışla milli birlik mi sağlanır? Bu öyle bir ithamdır ki kimsenin söylemeye hakkı yok. Başbakanın bir nezaket dersi almaya ihtiyacı var. Bir başbakanın böyle konuşmaya hakkı yok. Bu, demokrasiye, ne dine, ne imana sığar. Nasıl kondurabilirsiniz? Bunu söylemek vicdansızlıktır.''