BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,06
ALTIN 2.834,43
HABER /  POLİTİKA

Baykal Demirele neden gitti?

Merkez sağın dağıldığı gün, Baykal soluğu Demirel'in evinde aldı. Ziyaret talebi Baykal'dan geldi. Peki ne konuşuldu?

Abone ol

Merkez sağda birlik sürecinin dağıldığı dakikalarda Ankara’da ilginç bir buluşma gerçekleşti. CHP Lideri Deniz Baykal öğleden önce sürpriz bir şekilde Güniz Sokak’ta 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i ziyaret etti. Baykal ve Demirel bir saati aşkın süre baş başa görüştü. Bir süre önce Demirel’in damadı İlhan Kesici’ye kapılarını açan CHP Lideri Deniz Baykal’ın bu adımı Ankara kulislerinde büyük yankı buldu. Baykal’ın görüşmede Demirel’den, CHP’den aday olmak isteyen merkez sağ kökenli adaylar hakkında görüş sorduğu öğrenildi. Kulislerde dolaşan bir başka iddia ise Baykal’ın görüşmede Demirel’den CHP’den gösterebileceği aday isimleri istediği yolunda. Görüşme, basın mensuplarının, Baykal’ın makam aracını Güniz Sokak’ta tesadüfen görmesi üzerine ortaya çıktı. Demirel’le Zincirbozan’dan beri hukukları olduğu Baykal’ın, böyle kritik bir süreçte Demirel’in görüşlerini ve desteğini almak istediği ifade ediliyor.

Talep Baykal’dan geldi

Demokrat Parti adı altında birleşme kararı alan DYP ve ANAVATAN’da dün krizin sürdüğü saatlerde Güniz Sokak’ta ilginç bir buluşma yaşandı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal gizli bir şekilde 9’uncu Cumhurbaşkanı Demirel’i ziyaret etti. Görüşme talebinin CHP Genel Başkanı Baykal’dan geldiği öğrenildi.

İddialara göre baş başa yapılan görüşmelerde CHP Lideri Baykal, partisinden aday olmak isteyen merkez sağ kökenli isimler hakkında 9’uncu Cumhurbaşkanı Demirel’e danıştı ve fikrini aldı. İlhan Kesici ve İsmail Amasyalı’yı partisine katan Baykal, merkez sağ kökenli isimleri nasıl ve nerede değerlendirebileceğiyle ilgili de Demirel’in görüşlerini sordu.

Bir başka iddiaya göre ise CHP Lideri, dün Demokrat Parti’nin yaşadığı krizin hemen ertesinde Demirel’den CHP listelerine girebilecek isimler istedi. Baykal’ın, CHP’ye güç katacak, halkın sevdiği merkez sağ kökenli isimlerle ilgili Demirel’den yardım istediği öne sürüldü.

İlk defa baş başa

Demirel ve Baykal’ın baş başa yaptıkları görüşmenin son derece sıcak bir havada geçtiği öğrenildi. Zincirbozan’da birlikte kalan ikilinin bu döneme ait bir yakınlıkları olduğu biliniyor. Deniz Baykal çıkışta gazetecilerin ısrarlı sorularını, “Türkiye’nin genel durumunu görüştük” şeklinde yanıtladı.