BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Bayi sahibinin uykusu kaçtı

25 trilyonlu kazanan Bursalı talihlinin kuponu yatırdığı bayi, basının ve vatandaşların ilgi odağı oldu.

Abone ol

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Süper Loto 6/54 oyununun bu haftaki çekilişinde 6 bilerek büyük ikramiyenin yarısı olan 24 milyon 908 bin 903 TL 85 Kr'yi kazanan Bursalı talihlinin kuponu yatırdığı bayi, basının ve vatandaşların ilgi odağı oldu.

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi Esentepe Mahallesi Tuna Caddesi'ndeki ''Sayınlar Şans Oyunları'' bayisi Faruk Sayın, büyük ikramiyenin bayisinde oynanan kupona çıktığını Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinin dün akşam kendisini telefonla aramaları üzerine öğrendi.

Büyük ikramiyenin bayiden çıktığını duyan vatandaşların ve basın mensuplarının yoğun ilgisiyle karşılanan Sayın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 13 yıldır şans oyunları bayiliği yaptığını ancak ilk kez büyük ikramiyenin kendi bayisinden çıktığını belirtti.

Müşterilerinin yatırdıkları Süper Loto kuponlarıyla genellikle 4 ve 5 tutturduğunu ifade eden Sayın, şöyle konuştu:

''Sürekli 4 veya 5 tutturan kuponlara ikramiye kazandırıyorduk ama bu tabii ilk defa oluyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük ikramiyesini kazandırmaktan çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. İkramiyenin tanıdığım müşterilerden birine çıktığını düşünüyorum. İkramiye kazanan müşterimiz de mutlaka bizden daha fazla heyecanlıdır. Ona sakin olmasını tavsiye ediyorum, bizi aramasını bekliyorum.''

Sayın, dün akşam televizyondan çekilişi izlediğini, çekilişten yarım saat sonra Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinin kendisini cep telefonundan arayarak büyük ikramiyenin yarısının bayiden oynanan kupona çıktığını bildirdiklerini kaydetti.

Haberi duyunca çok heyecanlandığını, heyecandan uykusunun kaçtığını, hatta kendi oynadığı kuponlara bile sonradan bakabildiğini belirten Sayın, ''Size ikramiye çıktı mı?'' sorusuna ''Sadece 3 çıktı'' yanıtını verdi.

Sayın, bir haftada 10 bin 665 kupon sattığını, son olarak dün elinde 40 TL'lik kupon kaldığını ifade ederek, ''Satamayınca 40 TL'lik kuponların hepsini ben oynadım ama kuponlara sadece 3 TL çıktı'' dedi.

Doktordan ev kadınına her kesimden müşterisi olduğuna işaret eden Sayın, ''Dilerim bu para kazanan kişiye uğur getirir'' diye konuştu.