BIST 10.864
DOLAR 32,72
EURO 35,48
ALTIN 2.490,07
HABER /  POLİTİKA

Baydemir ile görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 7 Mayıs Pazar günü yanına 7 Bakan’ı alarak Diyarbakır’a çıkarma yapacak.

Abone ol

Bölgeye ilişkin önemli siyasi mesajlar vermesi beklenen Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile de havaalanında kısa bir görüşme yapması bekleniyor.

Daha önce haziran ayında yapılması beklenen ancak öne çekilerek Mayıs ayına alınan AK Parti Diyarbakır İl Kongresi, pazar günü Başbakan Erdoğan’ın katılımı ile 25 bin kişilik Diyarbakır Şehir Stadyumu’nda yapılacak. Kongreye İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de katılacak. Bedri Ayseli ve İbrahim Candan’ın sahne alacağı kongrede Kürtçe şarkı ve türküler de söylenenecek.

BAYDEMİR İLE GÖRÜŞECEK

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in havaalanına gelerek Başbakan Erdoğan’ı karşılaması ve fabrika açılışları sırasında kendisine eşlik etmesi bekleniyor. Başbakan ile görüşen Diyarbakır Ticaret ve Esnaf Odaları temsilcilerinin “Baydemir’i görevden alırsanız kahraman yaparsınız. Onun yerine yetkilerini sınırlandırın” uyarısında bulundukları bildirildi. Erdoğan’ın ise ülkenin bütünlüğü konusuna herkesin hassasiyet göstermesi gerektiğini bildirdi.

Düzgün KARADAŞ / ANKARA

www.bugun.com.tr