Bayburt Mermerciler Derneği Başkanı Cihangir Yıldız, Bayburt'un Doğu Anadolu Bölgesi'nin Afyon'u olabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Abone olYıldız Teknik Üniversitesi mezunu olan İnşaat Mühendisi Cihangir Yıldız, 2006 yılından beri Bayburt'ta Doğal Taş ve Mermer konusunda kurulmuş olan derneklerin başkanlığını yaptığını belirterek, "Yöremizde ocaklarla, doğal taşlarla ilgilenen firmalara danışmanlık hizmetinde bulunuyoruz.
Bunun yanı sıra Bayburt'tan ilk sevkiyatımız 2006 yılında gerçekleşmişti. Bu sevkiyatta Trabzon Limanı'nda büyük sıkıntılar yaşamıştık. Dernek olarak Trabzon Limanı'ndaki işletmecilerle, armatörlerle, gümrük firmalarıyla görüşmeler yaptık, bu sıkıntıları da aştık. Derneğimiz 2007 yılından itibaren sektöre yönelik birçok raporlamalar yapmıştır. Bunların çeşitli resmi kurumlara iletmiştir. 2008 yılı başında da Avrupa Birliği (AB) desteklerinden faydalanmak için Türkiye çapında bir proje açılmıştı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı çerçevesinde.
Buraya bir proje hazırladık. İl Özel İdaresi ve 21 Şubat Sanayi Sitesi'ni de ortak olarak aldık. Proje Türkiye genelindeki 530 adet başvurudan ilk 25'in içerisinde ve 5 milyon euro bütçeye sahip bir projedir. Bununla alakalı faaliyetlerimiz de devam ediyor.
Son olarak 2010 yılında Bayburt Üniversitesi Rektörümüz Murat Bey'in (Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu) davetleri üzerine toplantılar düzenledik. Bayburt Üniversitesi bünyesinde 'Doğal taş' bölümü açılacak. Nasip olursa bu yıl faaliyete geçecek. O bölümün eğitim yapılanmasında danışmanlık hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz Bayburt'ta güzel bir şey oluşturmak ve Bayburt'u eski güzel günlerdeki haline kavuşturmak" dedi.