BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Batı’yı uyardı !

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Batılı ülkeleri işaret ederek, "yabancı hükümetlerin" ülkedeki krize müdahalede bulunmaması uyarı...

Abone ol

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, Batılı ülkeleri işaret ederek, "yabancı hükümetlerin" ülkedeki krize müdahalede bulunmaması uyarısında bulundu.
Ukrayna’da hükümet karşı gösterilerin patlak vermesinden sonra ilk kez devlet televizyonunda gazetecilerin soruları cevaplayan Yanukoviç, Moskova ile yapılan anlaşmanın Kiev’in AB ümitleriyle çatışmadığını söyledi. Yanukoviç, canlı olarak yayınlanan basın toplantısında, bazı AB ve ABD’li diplomatların Batı yanlısı protestocuları ziyaret etmesiyle ilgili bir soru üzerine, "Birilerinin buraya gelip bize nasıl yaşayacağımızı öğretmeye çalışmasına kesin olarak karşıyım" ifadesini kullandı.
Batılı ülkelerin Ukrayna’daki krize müdahalesine tepki gösteren Yanukoviç, "Burada önemli olan konu şu; bu bizim iç meselemiz ve diğer ülkeler bizim içişlerimize müdahale etmemeli" dedi.

"ENTEGRASYON DEĞİL"
Canlı yayında Moskova ile imzalanan anlaşma kağıtlarını gösteren Yanukoviç, belgelerde Ukrayna’nın AB yolundaki adımlarını engellemeye yönelik bir şartın bulunmadığını ifade etti. Moskova’nın liderliğinde oluşturulan Gümrük Birliği’ne Kiev’in de dahil olması için baskı yapan Rusya ile ilişkilere değinen Yanukoviç, "Biz burada bir entegrasyondan değil, ekonomik ilişkilerden bahsediyoruz" şeklinde konuştu.
Yanukoviç ayrıca, Ukrayna’nın AB ile imzalanan serbest ticaret bölgesi anlaşmasının şartlarını değerlendirmek için anlaşmaya "ara verdiğini" söyledi. Ukrayna Devlet Başkanı Yanukoviç, "Bunun bizim için avantajlı olduğunu gördüğümüzde şüphesiz olumlu bir adım atılacaktır" dedi.
Kiev’in de eski Sovyet ülkeleri ve Kazakistan’ın dahil olduğu Gümrük Birliği anlaşmasına girebileceğini söyleyen Yanukoviç, "Ukrayna hükümeti Gümrük Birliği’ne ilişkin belgeleri aldı, şu an şartlarını inceliyor. Bir sonuca varılmasının ardından Gümrük Birliği’nin hangi maddelerine katılacağımıza karar vereceğiz" yorumunda bulundu.
(İHA)