BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Baştan çıkaran metres !

Aşklarımız da modernleşti ! Elektronik iletişim ortamı evlilikleri yıkan metreslerin yerini aldı !

Abone ol
Elektronik iletişim, bütün zamanların 'en baştan çıkarıcı metresi'. Aşklar internette başlayıp internette bitiyor. Eski âşıklar sanal âlemde buluşuyor. Modern dünyada aşk da modernleşirken kimileri eski bayramlar gibi aşkları da "Ah nerede o eski aşklar? diye anıyor, kimileri ise bu yeni durumdan memnun. Türkiye'de de sanal âlemde başlayan veya biten ilişkilerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

New York Times gazetesi de 21. yüzyılda sevgi ve aşkın yeni şekline 'Korkmayın hasta değilsiniz, sadece aşıksınız' başlıklı bir haberle el attı. Gazetenin 'modern aşk kılavuzu' şöyle:

1. Elektronik iletişim çağında aşk ararken artık hiç olmadığımız kadar kayıtsız, sahte, dikkatsiz ve izole olabiliyoruz. Kadınlar ve erkekler artık eşlerini kısa mesajlar yoluyla aldatıyor, forumlarda, bloglarda ve online dating web sitelerinde kim oldukları ve ne istedikleri konusunda yalan söylüyor.

Gençler yaşlıymış gibi, yaşlılar ise gençmiş gibi davranıyor. Yanlarındaki kişileri bir kenara bırakıp, tek tık uzaktaki insanlarla konuşuyor, çocuklarını kucaklarından indirip internetteki porno yıldızlarının fotoğraflarına bakıyorlar. Çalışmaları, sosyalleşmeleri, çocuklarıyla ilgilenmeleri veya uyumaları gereken zamanda bu insanlar internete teslim oluyor.Bu durumda akla şu soru geliyor: Elektronik iletişim bütün zamanların en baştan çıkarıcı metresi haline mi geldi?

2. 'Ortada hiçbir neden yokken' terk edilen kadınların sayısı azalmıyor. Erkeklerin hâlâ ilişkilerini pek bir şey söylemeden bitirdiklerini görüyoruz. En azından kadınlar, erkeklerin ilişkiyi bitirme nedenini çoğu zaman çözemiyor. Kadınlar ise ilişkinin neden bittiğini anlatmak konusunda oldukça başarılı.

3. Neredeyse herkes sanal ortamda birilerinin izini sürüyor. Şimdiye kadar herhangi biri sizden hoşlandıysa (ilkokul da dahil) büyük ihtimalle sizin de izinizi sürülmüştür. Büyük ihtimalle sizi araştıran kişi bunaltıcı bir evlilikte kapana kısılmış gibi hissettiği bir anda sizi arama ihtiyacı duymuştur. Eski eşler de birbirlerinin izini bu yolla sürüyor, en önemli nedeni ise diğerinin mutlu olup olmadığını anlamak.

İnternet'teki aşk trafiğine bir örnek: Kadın, kendisini aldattığı için ayrıldığı eski kocasıyla, internet üzerinden flörtleşmeye başlıyor. İki haftanın ardından eski kocasının kendisini görüşmeye çağırması üzerine evliliklerinde hatanın kendisi olmadığını anlaması da ancak sanal ortam sayesinde gerçekleşen bir fırsat sayılabilir.

4. Seneler sonra lise veya üniversitedeki sevgililerle bir araya gelmek, çoğunlukla mutlu sona vesile oluyor. Sanal ortamın belki de sayılı getirilerinden biri, yıllarca başkalarıyla evli kalan eski sevgililerin birleşmelerinin genellikle olumlu sonuçları olması. İnsanlar genellikle 40 yıl sonra nasıl birisini bulacaklarını veya nasıl görüneceklerini düşünseler de tanıştıktan sonra ilişkileri tanıdıklık, rahatlama, birleşme, refah, ve mutluluk gibi bir zincir oluyor.

5. Sanal âlemde tanışılan biriyle çıkmak birçok kişi için eğlenceli, gizemli, korkutucu ve çok zevkli. Ancak tanışma zamanı geldiğine birçoğu karşılarında resimdekine benzemeyen ve sanal âlemdeki gibi konuşmayan kişiler bulup hayal kırıklığına uğruyor.

6. Aşk yarası olanlar arasında hayvanların insanlardan daha iyi hayat arkadaşı olduğuna dair kanı da sürüyor. Ancak bu insanlarda en iyi evcil hayvanın bile bir insan sevgisinin yerini tutup tutamayacağına dair küçük bir şüphe de var...

Kaynak: