BIST 9.976
DOLAR 34,01
EURO 38,01
ALTIN 2.827,22
HABER /  GÜNCEL

Başörtülü aday için ikameti aldırırdım!

Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan'dan başörtülü milletvekili adayına tam destek!

Abone ol


TWİT-ÜL HAVADİS- Bu seçim döneminde hepinizin de bildiği gibi barajı aşması düşünülen partiler en azından seçilebilecek sıradan başörtülü milletvekili adayı göstermediler. MHP'nin ön sıralardan göstermiş olduğu adaylar ise Meclis'e girmeleri halinde başlarını açacaklarını söylediler. Dolayısıyla şu haliyle hiçbir siyasi partinin Meclis'te başörtülü temsilcisi bulunmayacak gibi görünüyor. Oysa bu dönem Meclis'te başörtülü milletvekili görmek isteyenlerin seslerini belki de en fazla duyurdukları dönemdi. Siyasi partilerden beklenen sonucu alamayan bu insanlar desteklerini Ankara 2. Bölgeden Bağımsız Milletvekili Adayı olan Aynur Bayram'da birleştirdiler.

Geçen hafta Cumartesi günü Aynur Bayram'ın seçim bürosunun açılışı vardı. Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarını oldukça etkin kullanan Bayram, etkinliklerini buradan da paylaşarak bir çok insana ulaşıyor. Bir çok sivil toplum kuruluşunun, gazeteci ve yazarın da destek verdiği bu açılış programını sizler için izledim. Twit-ül Havadis'te bu hafta Aynur Bayram'ın seçim bürosunun açılışından notlar ve Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan'la başörtülü milletvekili adayı Aynur Bayram üzerine yaptığımız kısa söyleşi yer alacak.

SORUMLULUĞUM ÇOK BÜYÜK!

Ankara Hasköy Güneşevler Mahallesinde açılan seçim bürosundan içeri girdiğimde Aynur Bayram'ın heyecanı yüzünden okunuyordu. Türkiye'nin tek bağımsız başörtülü milletvekili adayı olmanın verdiği heyecan ve sorumlulukla o gün açılışa gelen herkesle tek tek ilgilendi.

503.20110509151023.jpg

Başkent Kadın Platformu, Dünya Demokrasi Hareketi gibi sivil toplum kuruluşlarının yanında Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, Twitter ve Facebook'tan takipçileri, üniversite öğrencileri ve şehir dışından gelmiş pek çok insan Aynur Bayram'a destek vermek için oradaydı.

Yaptığı açılış konuşmasında sorumluluğunun çok büyük olduğunu ve bu sorumluluğu yerine getirmek için sonuna kadar azimle çalışacağını söyleyen Bayram son dönemde kendisi hakkında yapılan suçlamalara da değindi.

Bazıları AK Parti'nin o bölgedeki oylarını bölmek için çalışan bir provokatör olduğunu söylerken kimileri de adaylığının AK Parti'nin Meclis'e başörtülü milletvekili sokmak için uyguladığı bir plan olduğunu söylemişler. Hatta Ergenekoncu diyenler bile olmuş. "Oylarının bölünmesinden korkan partiler kendi partilerine haksızlık etmiyorlar mı?" diyen Bayram ise bu söylentilerin hiç birine kulak asmadan yolunda yürüyeceğini ifade etti.

502.20110509151134.jpg



BİZİM ÖMRÜMÜZDEN ÖMÜR GİDİYOR!

Aynur Bayram'ın konuşması www.blogtv.com/people/aynurbayram adresinden canlı olarak yayınlandı. Bundan sonra da zaman zaman etkinlikleri buradan canlı olarak verilecek.

Hilal Kaplan'ın da kısa bir konuşma yaptığı açılışta görünen oyduki artık başörtülülerin bir sonraki dönem için sabrı kalmamış. " Bize bir sonraki dönem çözeceğiz bu meseleyi diyenler ömrümüzden ömür gittiğini görmüyorlar" diyen Hilal Kaplan Aynur Bayram'a bugün destek verenlerin tarihi bir sorumluluğa da imza attıklarını vurguladı.

BİLSEYDİM İKAMETİMİ ALDIRIRDIM!

500.20110509151357.jpg

Twit-ül Havadis okurları için Hilal Kaplan'dan istediğim değerlendirmede ise şunları söyledi "1 milyon 350 bin seçmenden 70 bin oy kafi. O yüzden Ankara 2. Bölgeye tarihi bir görev düşüyor. Bunu yerine getirmelerini umuyorum. Bu saçma yasağın en azından bir vechesini ortadan kaldırmak adına Aynur'un desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Benim elimden gelen ancak bu ne yazıkki. Daha önce bilseydim ikametimi bile aldırırdım. O kadar önemsiyorum. Bir oy bir oydur.


Türkiye nüfusunun yüzde 70 kadınlarının başı örtülüyse şunu bilelimki hanelerin hemen hepsinde en az bir tane başörtüsü mağduru kadın var. Sokakta uğramadıysa buna hastanede uğradı, okulda uğramadıysa başka bir yerde uğradı. Dolayısıyla bu mağduriyeti yaşayan Meclis'te kimse olmadığı için bu mağduriyeti yaşamış birisinin Meclis'te olmasını önemsiyorum. Aynı zamanda da Aynur'un Meclis'teki pek çok insandan da daha çok liyakat sahibi olduğuna inandığım için de istiyorum."

Siz siyasete girmeyi neden düşünmediniz?

501.20110509151444.jpg


Bana uygun gelmedi siyasete girmek. Elimde kalemimle, sözümle elimden geldiğince en az bir vekil kadar etkili olabileceğimi gördüm onun için böyle bir mücadeleye girmeyi uygun görmedim. Ama hiç büyük konuşmam. Önümüzdeki dönemde ne olacağı belli olmaz ama bu kapının bir şekilde açılması lazım bunun için de desteğim Aynur'a.


http://twitter.com/HtcKubra
Facebook Hatice Kübra
Twitter İnternethaber
Facebook İnternethaber