BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Basketbolda terör korkusu

35. Avrupa Basketbol Şampiyonası'na terör korkusu damgasını vurdu..

Abone ol

İspanya'daki terör örgütü ETA'nın olası bir saldırısını önleyebilmek amacıyla 35. Avrupa Basketbol Şampiyonası Finaller Grubu'na katılacak takımlar, güvenlik ablukası altına alındı.

Finallerde mücadele edecek 12 takım, bulunduğu kentlerden gece geç saatlerde Madrid'e getirildi ve bütün takımlar aynı otelde konaklatıldı.

Tüm takımların aynı saatte otele gelişinden dolayı resepsiyon önünde izdiham yaşandı, bazı teknik aksamalardan dolayı kavgaların da çıktığı öğrenildi. Beklemelerden dolayı 20 kişilik kafileyle Madrid'e gelen (A) Milli Basketbol Takımı'nın ancak saat 05.00'te odalarına girebildiği bildirildi.

Federasyon Başkanı Turgay Demirel ve heyetteki diğer yetkililerin Mallorca'dan bu yana önemli organizasyon eksikliği yaşadıklarını ve son 3 haftadır yaşanan sıkıntılardan dolayı da Uluslararası Basketbol Federasyonu'na (FIBA) şikayet mektupları gönderdikleri öğrenildi.

Bu arada, İspanyol polisinin şampiyonaya katılacak takımları korumak amacıyla çok sıkı güvenlik önlemleri aldığı ve otel ile antrenman salonu arasında 2 dakikalık mesafe olmasına rağmen takımları otobüsler ve eskort eşliğinde götürdükleri görüldü.

Milli basketbolcular, günü odalarında dinlenerek geçirirken Hidayet, İbrahim, Ersan ve Semih yaklaşık bir saat ağırlık çalışması yaptı. Takımın yarın TSİ 19.30'da antrenman yapacakları bildirildi.