BIST 9.619
DOLAR 33,99
EURO 37,87
ALTIN 2.822,75
HABER /  GÜNCEL

Basketbolcu kadınlar Rusya karşısında elendi

Türk kadın basketbol takımının madalya umudu çeyrek finalde Rusya karşısında aldığı yenilgiyle söndü.

Abone ol

Londra Olimpiyatları'nda Türk kadın basketbol takımı Rusya karşısında aldığı yenilgi ile yarı final şansını yitirdi.

Çeyrek finalde Rusya karşısına çıkan ''Potanın Perileri'', maçtan 66-63 yenik ayrıldı.

Kaybettikleri için üzgün olduğunu söyleyen takım antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, Rusya maçına iyi başlayamadıklarını ifade ederek, ''Rusya tecrübeli bir takım ve bu durumu iyi kullandı. Biz geri dönmeyi başarabildik ve 2. periyodun ortasından itibaren gerçek oyunumuzu sahaya yansıttık'' dedi.

Maçın sonlarında büyük bir hata yaptıklarını belirten Yıldızoğlu, son 28 saniyede faul hakları olmasına rağmen faul yapmadıklarını ve basket yediklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı'na konuşan milli oyuncu Begüm Dalgalar da Rusya maçını kazanmak istediklerini belirterek, ''2. yarıdaki mücadelemizle de bunu ortaya koyduk ama olmadı. Hepimiz çok üzgünüz'' diye konuştu.

Türkiye'nin kadın basketçileri daha önce resmi maçlarda dört kez karşılaştığı ancak yenemediği Rus takımı karşısında Olimpiyat Oyunları'nda da mağlup oldu.

Dünkü karşılaşmanın son bölümü büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Son üç dakikaya 60-60 berabere girilirken, daha sonra Rusya bulduğu basketle bitime 2 dakika kala 62-60 öne geçti.

Türkiye, bitime 28 saniye kala Birsel'in basketiyle 62-62 eşitliği sağladı. Fakat Rus basketbolcu Hammon, bitime 13 saniye kala takımına basket kazandırınca, Türkiye 64-62 geriye düştü.

Bunun ardından kendisine faul yapılan Türk takımından Hollingsworth, kullandığı 2 serbest atıştan birini sayıya çevirince skor 64-63'e geldi.

Sipova ilk atışı sayıya çevirirken, ikincisini kaçırdı. Ancak ribaund mücadelesi sırasında top Holingsvorth'den dışarı çıkınca, hücum hakkı yeniden Rusya'ya geçti. Bu kez Belyakova ilk atışı kaçırıp, ikincisini sayıya çevirince skor 66-63 Rusya lehine oldu.

Bitime 10 saniye kala hücum eden Türk milli takımı, Birsel'in kullandığı 3 sayılık atıştan yararlanamadı ve sahadan 66-63 yenik ayrıldı.