BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkent'te facianın eşiğinden dönüldü

Başkent Ankara'da gece yarısı çıkan yangında facianın eşiğinden son anda dönüldü.

Abone ol

ANKARA'nın Kazan İlçesinde gece yarısı çıkan yangında olası facianın eşiğinden dönülürken, 15 kişi dumandan zehirlendi.

Fatih Mahallesi Ankara Bulvarı Mutlu Sokak Yedi Kardeşler Apartmanı kömürlüğünde gece yarısı çıkan yangın, binada oturanlarla çevre sakinlerine korkulu saatler yaşattı. Yangın, Kazan, Kızılcahamam ve Eryaman itfaiye ve ambulans ekiplerini harekete geçirdi. Yaklaşık 1 saatte kontrol altına alınan yangın sırasında dairelerinin balkonlarında mahsur kalanlar itfaiye merdiveni ve komşularının yardımıyla ile olay yerinden uzaklaştırıldı. Yangının, aşırı soğuklardan binanın su şebekesinin donması üzerine borulardaki suyun çözülmesi için kömürlükte açıkta bulunan odun ve tahtaların sobada yakılması sırasında çıktığı öğrenildi.
 

İKİZLERİNİ İPE BAĞLAYIP KURTARDI

Yangın, bina sakinlerini yatakta yakalarken, dumanın dairelere dolması üzerine apartmanda mahsur kalan 15 kişi evin balkonlarına çıkarak dakikalarca kurtarılmayı bekledi. Bu sırada 4 numaralı dairede oturan Meryem ve Ömer Erdarende çiftinin 1,5 yaşındaki ikizleri evin balkonunda kurtarılmayı bekledi. Çocuklarının nefes almakta zorlandığını gören baba Ömer Erdarende, aşağıdan istediği ipi çocuklarının beline bağlayıp indirmeyi başardı.
 

TÜP BEBEK İKİZLERİ

11 Yıllık evli olan Erdarende uzun süren tedavilerden sonra 9 yıl sonra tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ikizleri ambulansla Kazan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Anne Meryem ve baba Ömer Erdarende, itfaiyenin uzattığı merdiven sayesinde kurtarıldı. Baba Erdarende, "Odaya giren dumanla binanın dışından gelen bağrışmaları duyduk. Kapıyı açtığımda yoğun dumanı fark ettim. Mutfağın balkonunda kurtarılmayı beklerken, çocuklarımın nefes almakta zorlandığını gördüm. Aşağıdakilerden ip istedim. Önce ikizlerden oğlumu, sonra kızımı iple aşağı saldım, biz de itfaiyenin merdiveniyle indik" dedi.
 

ASIRLIK NİNE İÇİN SEFERBER OLDULAR

Yangın sırasında dairede son olarak 100 yaşında ve yatalak olduğu öğrenilen Anakız Akbaş'ın kaldığını öğrenen komşuları ile itfaiye ekibi, yoğun dumandan içeriye girmekte zorlandı. Odanın kapısını kırarak içeri giren komşuları, yaşlı kadının dumandan etkilenmemek için kafasına battaniye sarıp yere uzanmış halde kurtarılmayı beklediğini gördü. Anakız Akbaş daha sonra sedyeye alanarak kurtarıldı.

Yangın sırasında dumandan zehirlendiği öğrenilen aynı aileden Enver, Adem, Katip Murat, Serpil, Nadide, Mehmet, Ayşe, Hava, Anakız Akbaş, Anakız Dökük ve Ali Dökük, Ömer ve eşi Meryem Erdarende ile 1,5 yaşındaki çocukları Hasan Hüseyin ile Esila Erdarende Kazan Devlet Hastanesi'nde ilk tedavilerinin ardından ambulans ve Kazan Belediyesi tarafından tahsis edilen minibüslerle Ankara'da çeşitli hastanelere sevk edildi.

Kazan Belediyesi, evlerindeki eşyaları kullanılamaz hale gelen bina sakinlerinin dışarda kalmaması için spor salonunu tahsis edrek yatak verdi.