Usta oyuncu Haldun Dormen'in "Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu" adlı müzikali Ankaralılarla buluşacak.
Abone olUsta tiyatrocu Haldun Dormen'in yıllar önce ünlü bir Broadway müzikalinden uyarladığı, sahnelendiği zamanlarda kapalı gişe oynayan ''Dün Gece Yolda Giderken Çok Komik Bir Şey Oldu'' adlı müzikali Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.
Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde 22 Ekimde prömiyer yapacak müzikalde, 30 kişilik orkestra ve geniş oyuncu kadrosu yer alıyor.
Oyunun yönetmeni Celal Kadri Kınoğlu, müzikalin basına tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, müzikalin tekstinde hiçbir değişiklik yapmadıklarını, sadece şarkı sayısını artırdıklarını söyledi.
Müzikalde 17 şarkı bulunduğunu, müzik olarak oyunun Broadway'daki ihtişamına yaklaşmaya çalıştıklarını anlatan Kınoğlu, ''Müzik olarak da prodüksiyon olarak da Devlet Tiyatrosuna yakışır bir tavır içinde sergiliyoruz oyunu. Çok parlak bir kadro rol alıyor. Ankara seyircisinin tanıyacağı bir kadro. Sanıyorum klasik müzikalin standartlarına daha çok yaklaşabildik'' dedi.
Müzikalde, birbirini seven gençlerin hikayesinin anlatıldığını belirten Kınoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Genç kız genelevde, oğlan da zengin bir ailenin çocuğu ve bir kölesi var. Kölesinden kendisine yardım etmesini istiyor, o kızla bir araya gelebilmesi için. Kıza aşık, onunla evlenip mutlu olmak istiyor. Köle de bu romantik aşkı ortaya koyabilmek için elinden geleni yapıyor, bir sürü yalan söylüyor, harap ediyor kendini. Yalanlar birbiri arkasına geldiği için zincirleme bir çılgınlıklar komedisine tanık oluyoruz".
''TÜRK SEYİRCİSİ MÜZİKAL SEVER''
Müzikal seyretmenin çok zevkli olduğunu dile getiren Kınoğlu, ''Bir sahne görürsünüz iki-üç kişi arasında geçer, arkadan biri çıkar şarkı söyler o durumu anlatan. Pat oradan başka bir sahne başlar. Seyir zevki olarak seyirciyi zorlamayan, hafif ve eğlencelik bir seyirdir müzikal ama bu hafif olması onun yapılışını kolay kılmıyor elbette. Son derece zor, koreografisi, müzikleriyle orkestra ile provalarıyla son derece zor'' diye konuştu.
Ankara'da ilk kez bir oyunu sahneye koyduğunu belirten Kınoğlu, şunları kaydetti: "Ankara seyircisi farklı. Buradaki seyirci fazla saygılı. Daha geçen hafta burada İmparatorluk Kuranlar'ı oynadım. Çok sessiz kalabilen bir seyirci, kendini çok tutuyor. O saygı biraz da yoğun da geliyor bir İstanbullu olarak bana. Ben biraz daha rahat seyredilebilir oyunlar diye düşünüyorum. O ciddiyet aslında oyuncuyu geriyor, 'sevmiyorlar mı' diye düşünebiliyor.''