BIST 9.921
DOLAR 35,20
EURO 36,65
ALTIN 2.962,02
HABER /  GÜNCEL

Başkent Ankara'da beyaz isyan!

Sağlıkta özelleştirme uygulamalarına tepki gösteren çalışanları Ankara'da buluştu. Sağlık çalışanlarından grev çağrısı var

Abone ol

Ankara yoğun kar yağışının ardından bu kez doktor hemşire ve eczacıların eylemi nedeniyle beyaza büründü. "Çok Ses, Tek Yürek" mitinginde bir araya gelen binlerce sağlık çalışanı uygulamaları protesto ederek grev çağrısı yaptı. 

14 Mart Tıp Bayramı öncesi sağlık çalışanları özelleştirmeye Karşı Ankara'da buluştu. Saat 10.00'da Ankara Gar'ında bir araya toplanan sağlık çalışanları ellerinde "can güvencesi; gelir güvencesi; sağlık haktır; mesleki bağımsızlık; performansa hayır" dövizleri taşıyarak Sıhhiye Meydanı'na yürüdü.

Eyleme Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Dişhekimleri Birliği, Türk Eczacılar Birliği, Ebeler Derneği, Hemşireler Derneği, Dev-Sağlık-İş, Çevre ve Sağlık Derneği, Sağlık Memurları Derneği, Söz-Sen, Sağlık Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Türk Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği ve birçok sağlık kuruluşunun yanı sıra ABDF, ÖDP, TKP, KESK, DİSK, Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği ve birçok siyasi partiden temsilci katıldı.

Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Eriş Bilaloğlu yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarına "Greve hazır olun" çağrısında bulundu. Bilaloğlu taleplerinin yerine getirilmemesi halinde yarından itibaren yurt genelinde bir grev için hazırlıkların başlatılacağını söyledi. 

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ise "Eczacılar, sağlığın taşeronlaştırılmasına, ticarileştirilmesine karşı buradalar. Sesimizi buradan çok güçlü bir şekilde duyuracağımıza inanıyoruz" dedi.

SAĞLIKÇILAR NE İSTİYOR?

Meydana çıkan sağlıkçılar iş, gelir, can güvencesi ve mesleki bağımsızlık istiyor. Sağlıkçılara göre sağlık sektöründe çalışanlar ve hekimler için özelleştirme politikalarının uygulanması sonucu iş güvencesi, gelir güvencesi, can güvencesi ve piyasanın emir komuta zincirinde yürütülen bir sağlık alanı olduğu için mesleki bağımsızlık tehlike altında. Türkiye’de en fazla taşeron işçinin çalıştırıldığı alan sağlık alanı. Bunlarla iç içe geçmiş bir de performans uygulaması var. Sağlıkçılar bu sistemin değiştirilmesini istiyor.