BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Başkana rüşvet suçlaması

Bodrum'un Göltürkbükü beldesi Belediye Başkanı hakkında suçduyurusu

Abone ol

Bodrum'un Göltürkbükü beldesi Belediye Başkanı hakkında, ''rüşvet aldığı'' iddiasıyla Bodrum Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Bodrum'un Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar'ın ''bir binaya tadilat ruhsatı verme'' karşılığında bir vatandaştan ''belediyeye bağış'' adı altında rüşvet istediğini iddia eden belde sakinlerinden Fetan Özbek, avukatı aracılığıyla Bodrum Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Fetan Özbek'in avukatı Erdal Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, konuyla ilgili belgeleri ve banka dekontlarını savcılığa ibraz ettiklerini belirterek, ''Belediye Başkanı hakkında tahkikat başlamıştır. Bu ciddi bir suçlamadır. Adaletin gerekeni yapacağına inancımız sonsuz'' diye konuştu.

Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar da AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, şöyle dedi: ''Bu konu daha öncede yargıya intikal etti. Hakkımda açılan davalardan beraat ettim. Hakkımda takipsizlik kararı verildi. Bu konu bugüne kadar 3 defa incelendi. Bu konunun yargıya intikal etmesiyle hakkımdaki iddiaları ortaya atanlar hakkında tazminat davası açtım. Yerel seçimler yaklaştığı için bu tür iddialar gündeme gelebilir. Bu konuda yargıya güveniyorum.''