BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Başkan tırnak kontrolünde

Büyükçekmece Belediyesi Ramazan ayı nedeniyle ilçedeki tüm fırınlara ani baskınlar düzenledi.

Abone ol

 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün bizzat yaptığı denetimlerde hijyen koşulları ile pide ve ekmeklerin gramaj kontrolü yapıldı.

Yapılan tüm kontrollerde ilçedeki fırınlarda pide ve ekmekler olması gerekenden daha fazla gramajlı çıkması ve hiçbir hijyen sorunu ile karşılaşılmaması Başkan Akgün tarafından takdirle karşılandı.

Hijyen şartlarının yaptığı teftişlerde tam anlamıyla yerinde olduğunu söyleyen Akgün " Ramazan dolayısıyla Büyükçekmece'de ki fırınlarımıza yaptığımız ani denetimlerde gördük ki Büyükçekmece halkı hem sağlıklı hem de gramajı olması gerekenden daha fazla pide yiyor. Bir fırınımızda bir kaç küçük eksik gördük. Pencerelere sineklik takmaları için kendilerine bir gün süre verdik. Bunun dışında hiçbir fırınımızda eksik bulunmuyor. Fırıncılarımıza gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Büyükçekmece dışından ekmek yasak! Denetimler sırasında Başkan Akgün Büyükçekmece'de bakkal ve marketlerde satılan tüm ekmeklerin ilçedeki fırınlardan temin edildiğini, ilçe dışında hiçbir fırından ekmek getirilip Büyükçekmece'de satılmasına izin vermediklerini söyledi.

Bunun nedenini de açıklayan Başkan Akgün " Biz yaptığımız tüm kontrollerde görüyoruz ki fırınlarımız hem hijyenik şartlarda çalışıyor, hem de gramaja uygun pide ve ekmek yapıyor. Eğer ilçe dışında ki fırınlardan bakkal ve marketlerin ekmek almasına izin versek, Nerede, hangi şartlarda yapıldığını bilmediğimiz ekmekleri vatandaşlarımız yemiş olacak. Bu durumda kötü bir sorunla karşılaştığımız zaman bunun sorumlusu biz ve Büyükçekmeceli fırıncılar olur. Bu sorunu yaşamamamız içinde Büyükçekmeceli fırıncılarımıza burada bir iş düşüyor. Ekmeklerine fırınlarının etiketlerini mutlaka yapıştırmalılar. İnsanlarımızda ekmeklerin Büyükçekmece'den alındığını görüp ve gönül rahatlığı içinde tüketebilsinler" şeklinde konuştu.