Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, belediye binası inşaatında usulsüzlük olduğu gerekçesiyle yargılanıyordu.
Abone olBüyükşehir Hizmet Binası’yla ilgili davada Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte 6 kişi daha suç unsuru bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yargılandığı Büyükşehir Hizmet Binası’nın Kıyı Kenar Kanunu’na aykırı olarak yapıldığı gerekçesiyle açılan davadan beraat etti.
Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri tarafından açılan dava mahkeme heyeti, sanıkların üzerlerine atılı TCK’nın 257/1 maddesine aykırı davranma suçlaması ile ilgili olarak, bu yasa maddesinde öngörülen suç unsurlarının oluşmadığının anlaşıldığına hükmetti. Başkan Karaosmanoğlu ile birlikte yargılanan Münir Karaoğlu, Gökmen Mengüç, Ercüment Yıldırım, Elmas Saltan, Sevilay Reyhanoğlu Şavlı ve Musa İtmiş’inde suçsuz olduğuna karar verildi.
Beraat kararı
Büyükşehir Belediyesi’nin Hizmet Binası’nın Kıyı Kenar Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle CHP’liler tarafından açılan dava bugün yapılan duruşmayla sonuçlandı. 2009/827 dosya numarası ilke görülen davanın hâkimliğini Mustafa Yılmazel yaparken Cumhuriyet Savcısı İrfan Demirel de duruşmadaki yerini aldı. Mahkeme heyeti, yasada öngörülen suç unsurlarının oluşmadığını ve davalıların ayrı ayrı beraat ettiklerini vurguladı. Gerekçeli ayrıntılı kararda sanıkların üzerlerine atılı TCK’nın 257/1 maddesine aykırı davranma suçlaması ile ilgili olarak, bu yasa maddesinde öngörülen suç unsurlarının oluşmadığının anlaşıldığı ve sanıkların ayrı ayrı beraat ettikleri belirtildi.
1985'de kiraya verildi
Binanın bulunduğu alan 1985 yılında Kocaeli Valiliği tarafından İzmit Ticaret ve Sanayi Odası’na kiraya verildi. İzmit Belediye Meclisi 13 Kasım 1985 tarihinde 112 sayılı kararla bu alanı ticaret ve sanayi odası binası olarak imar planına işledi. İzmit Belediyesi 24 Ağustos 1988 yılında alana inşaat ruhsatı verince Ticaret ve sanayi Odası binası bir süre sonra tamamlandı. İzmit Büyükşehir Belediyesi’nce satın alındı. İzmit Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16 Kasım 1993 tarih 349 sayılı kararıyla Büyükşehir Belediyesi hizmet sahası olarak değiştirildi.
4'te 1 fiyatına alındı
Daha sonra binayı Bayındır Holding satın alırken binanın bulunduğu alan bu kez sağlık tesis alanı olarak değiştirildi. Bina 1999 depreminde büyük hasar gördü ve uzun süre atıl durumda bekledi. 2004 yılına kadar bu şekilde bekleyen bina bu süre zarfında tinercilerin ve ayyaşların mekânı haline geldi. Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından uzun yıllar atıl durumda kalan binayı ¼ fiyatına satın aldı. Daha sonra yapılan güçlendirme çalışmalarıyla Büyükşehir Hizmet Binası haline getirildi ve kente kazandırıldı.