BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,88
ALTIN 2.824,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan imar planlarını halka anlattı

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara İhsaniye Köyü’nün askıya çıkan 1/5000 ölçekli imar planları hakkında vatandaşları bilgilendirmek için toplantı düzenledi.

Abone ol

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara İhsaniye Köyü’nün askıya çıkan 1/5000 ölçekli imar planları hakkında İhsaniye Köyü’ne sorumlu müdür ve personeliyle adeta çıkartma yaptı. İhsaniye Köyü’ne önceki gün akşam saatlerinde giden Belediye Başkanı Cem Kara köy kahvehanesinde halkla bir araya geldi. Başkan Kara üç saat boyunca halkla sohbet etti. Slayt gösterisi eşliğinde askıya çıkan planlar hakkında halka bilgiler verdi, akıllardaki soruları yanıtladı. Belediye Başkanı Cem Kara’nın ilgi ve duyarlılığından memnun kalan vatandaşlar toplantı sonrası Başkan Kara’ya teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İhsaniye Köyü 1/5000 ölçekli imar planlarının askıya çıkmasının ardından, İhsaniye Köyü’nde imar planları hakkında vatandaşlara bilgi verdi. İmar planlarının 22 Ocak 2010 tarihinde Büyükşehir Meclisi’nden geçtiğini belirten Başkan Cem Kara, 1/5000 ölçekli imar planlarının ancak 5 Mart 2010 günü askıya çıktığını ve 5 Nisan 2010 tarihine kadar itiraz süresinin olduğunu bildirdi. Yerel yönetici olarak kendisine verilen haklar arasında imar planlarını hazırlamanın bulunmadığını, ancak büyük uğraşlar sonucunda İSKİ yasaklarına karşı yapılabilecek en iyi planın hazırlanması için büyük çaba sarf ettiğine dikkat çekti. Başkan Cem Kara; "1/5000 ölçekli planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlandığını, itiraz sürecinin ardından 1/1000’lik planların Çatalca Belediyesi tarafından hazırlanacağını söyledi.

İhsaniye Köyü’nün 2007 yılı TÜİK rakamlarına göre nüfusunun 1668 olduğunu söyleyen Başkan Cem Kara, "yeni hazırlanan planlarda İhsaniye Köyümüzün nüfusu 1/5000 ölçekli plan doğrultusunda 2859 kişiye çıkartılmıştır. Daha öncelerden düzenli bir artış gösteren İhsaniye Köyü nüfusu İSKİ yasaklarına karşın yapılabilecek en iyi plandır, yeni plan içinde yeni bir okul, yeni bir sağlık tesisi, pazaryeri ve yeni dini tesis alanı vardır. Planların hazırlanmasından sonra onaylanması için 65 müdürlükten görüş alınarak bizlere geliyor ve İl Tarım Müdürlüğü ile İSKİ’nın görüşleri esas alınarak hazırlanıyor. Bu kadar çetrefilli ve bir o kadar uğraş gerektiren bir konu sonrasında istediklerimize tam olarak karşılık vermese de, yine de tüm bu olumsuzluklara karşı iyi bir plan hazırlanmıştır’’ dedi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 1/5000 ölçekli imar planının meclisten geçmesinden sonra yapılacak olan 1/1000 ölçekli imar planının ise Çatalca Belediyesi tarafından hazırlanacağını belirtti. ‘’1/5000 planında neler ön görüldüyse, biz onları sizlerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak biçimde düzenleyeceğiz. Göreve başlamadan evvel Çatalca’mızın imarları hakkında vaatlerde bulunmuştuk ve uğraşlarımız göreve geldiğimiz süre içinde imarların açılması için de devam etti. Bu neden ile göreve başladığımızda belediyemizde var olmayan Plan ve Proje Müdürlüğünü kurarak, 1/1000 ölçekli planların hazırlanması için çalışmalarımıza önceden başlamıştık’’ dedi.

Başkan Cem Kara ile birlikte gelen Çatalca Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü personeli ve müdürü, vatandaşlara imar planları hakkında emsaller, yeni sağlık alanı, yeni dini tesis alanı, yeni okul alanı, marjinal tarım alanları ve mutlak tarım alanlarının yerleri gösterilerek, 1/5000 ölçekli imar planlarına itiraz yapılması halinde, Çatalca Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü olarak itiraz dilekçelerinin yazılması ve yerine ulaştırılması konusunda vatandaşa gerekli yardımların yapılacağı hatırlatıldı.

Verilen bilgilerden sonra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, şimdi sıranın İhsaniye Köyü halkına geldiğini belirterek; "geldiğimizden beri biz konuştuk, biz anlattık, sizleri bilgilendirmeye çalıştık. Bu anlatılanlar tabiî ki kolay olarak anlaşılması gereken konular değil, şimdi sıra sizlerde, aklınızda kalan, kafanızı kurcalayan her türlü sorularınızı bana ve plan – proje müdürlüğünde çalışan personelim ve müdürüm buradayken istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Çünkü biz sizleri buraya bilgilendirmek amaçlı geldik. Şeffaf bir şekilde belediyemizi yönetiyoruz. Sizleri de bilgi sahibi kıldığımız, sizlerin de görüşlerinizi aldığımız bir yerel yöneticilik anlayışıyla çalışıyoruz’’ dedi.

Vatandaşların sorularının da cevaplanmasının ardından, toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında da vatandaşlarla bir süre sohbet eden Cem Kara daha sonra İhsaniye Köyü’nden ayrıldı.