BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Fırat Köprüsü'nü beğenmedi

Elazığ Baskil Belediye Başkanı, Malatya ve Elazığ'ın birbiren bağlayacak olan köprüyle ilgili sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol

Malatya ve Elazığ'ı birbirine bağlayan ve Türkiye'nin en uzun köprüsü olan Fırat Demiryolu Köprüsü'nün üzerine yapılması planlanan karayolu köprüsü projesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat, projenin 'kısır' bir proje olduğunu söyledi.

Başkan Akmurat, "Projenin ana amacı Baskil ilçesine bağlı 18 'zengin' köyün Malatya'ya bağlanmasıdır. Yaptığım araştırmaya göre proje bitmiş. Ben Malatya Valisi Ulvi Saran ile bu proje hakkında görüştüm. Netice itibariyle Baskil sahilinde bulunan 18 zengin köyü Malatya'ya bağlamak istiyorlar" dedi.

 Baskil'e katkısı yok

"Çok uyanık olmak lazım" diyen Başkan Akmurat, "Zikrettiğim bu 18 zengin köyün Baskil'in gelişmesine yüzde 15-20 arasında katkısı bulunmaktadır. Ben bu köprünün Elazığ'a ve Baskil'e katkısının olacağını kesinlikle düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Halk memnun değil

"Baskil halkı da bu durumdan kesinlikle memnun değil" iddiasında bulunan Akmurat, "Köprüden ziyade Baskil sahil, Baskil merkez olmak üzere bir karayolu düşünülse buna ben dahil tüm Baskil halkı dua eder. Ancak projenin bu haliyle hayata geçirilmesi durumunda başta Elazığ olmak üzere ilçemizin de çok büyük bir kaybı olacaktır" görüşünü savundu.