BIST 10.343
DOLAR 32,68
EURO 35,11
ALTIN 2.445,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Çağrıcı'dan bir yılın hesabı

Görevde bir yılını dolduran Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı yapılan çalışmaları ve önümüzdeki yıllarda gerçekleşecek projeleri anlattı.

Abone ol

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 29 Mart Seçimleri’nin ardından bir yılı değerlendirdi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen 39’uncu İstişare Toplantısı’nda konuşan Çağırıcı, bir yıllık icraatlarını ve geleceğe yönelik projelerini anlattı.

Bağcılar Belediyesi 39’uncu İstişare Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Halk Sarayı’nda geniş katılımla gerçekleştirilen toplantıda Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı 29 Mart Seçimleri’nin ardından bir yıllık icraatlarını ve geleceğe yönelik projeleri anlattı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bir yıl içerisinde 11 muhtarlık binasının tamamlandığını, Yüzyıl Mahallesi’nde çok güzel bir Polis Merkezi’nin inşa edildiğini anlattı.

Bağcılar’ın görünümünün değişmesi ve Avrupa Kültür Başkenti’ne yakışır bir ilçe için “Yarı Yarıya” adı altında boya kampanyası başlatıldığını söyleyen Çağırıcı, Türkiye’nin tanınmış boya firmalarıyla anlaşıldığını ve vatandaşların bu firmalardan istedikleri boyayı yarı fiyatına alarak binalarını boyayabildiklerini anlattı.

Bir yıl içerisinde 12 okula konferans salonu yapıldığı bilgisini veren Başkan Çağırıcı, ilçedeki okullar ve pek çok kamu kurumunun da bakım ve onarımının gerçekleştirildiğini söyledi.

ENGELLİLERİN BİR PARKI VAR
2009’da engellilere yönelik önemli projelerin gerçekleştirildiği bilgisini veren Çağırıcı, sadece engellilerin yararlanabileceği Sağlık Parkı’nın yapıldığını anlattı. Park içerisinde engelli çocukların oynayabilecekleri oyun sahalarının kurulduğunu söyleyen Çağırıcı, engelli vatandaşlar için projelendirilen Engelliler Sarayı’nın da tamamlanmak üzere olduğu bilgisini verdi. Engelliler Sarayı’nın toplan 16 bin 500 metrekare alan üzerine kurulduğunu anlatan Çağrıcı, binada, engelli vatandaşların, kuyumculuk, görme özürlüler için Brail matbaa atölyesi, cam atölyesi, matbaa atölyesi, seramik atölyesi, biçki dikiş atölyesi, resim atölyesi gibi çok sayıda atölyenin olduğunu söyledi.

HANIMLAR SARAYI TAMAMLANMAK ÜZERE
Özellikle ev hanımlarının devam ettiği ve şimdiye kadar 5 bin 298 kişinin katılarak sertifika aldığı “Mutlu Yuva Huzurlu Toplum” seminerlerinin gerçekleştirildiğini anlatan Çağırıcı, ev hanımlarına yönelik Bağcılar Meydan’da inşa edilen “El Emeği Göz Nuru Çarşısı”nın da büyük oranda tamamlandığını söyledi. Binada, spor salonları, sinema ve kreşin olduğu bilgisini veren Çağırıcı, ev hanımlarının ürettikleri el işlerini burada satabilecekleri söyledi.

İSTANBUL’UN KÜLTÜR İLÇESİ BAĞCILAR
Önemli kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Çağırıcı, ilçede tiyatroya ilginin artırılabilmesi için Tiyatro Okulu’nun açıldığını anlattı. Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi ve Halk Sarayı’nda düzenli olarak konferanslar ve paneller düzenlendiği bilgisini veren Çağırıcı, çocuklar ve büyükler için tiyatro ve sinema gösterimlerinin yapıldığını da anlattı.

BAĞCILAR YEMYEŞİL OLUYOR
Bağcılar’daki çevre düzenlemeleri hakkında da bilgi veren Başkan Çağırıcı, Nostalji Bahçeleri Projesi’ne Güneşli Mahallesi’nde kurulan Kayası Bahçesi ile devam edildiğini söyledi. 7 yeni park yapıldığını anlatan Çağırıcı, binlerce ağaç ve yüzbinlerce çiçek dikiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

YAPILACAK PROJELER
Gerçekleştirilen projelerin ardından, geleceğe yönelik planlanan projelere de kısaca değinen Çağırıcı, Koca Yusuf Parkı’nda güneş enerjisinden elektrik üretilerek aydınlanma sağlamaya dönük bir proje olduğunu söyledi. Çağırıcı, yeni gençlik merkezleri, yeni parklar, peyzaj projeleri, bilgi evleri ile yeni prestij projelerin gerçekleştirileceğini anlattı.