BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

BASK üyeleri eylem yaptı

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu üyeleri (BASK) eylem yaptı.

Abone ol

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) üyeleri, toplu görüşmelerin sürdüğü Başbakanlık yeni bina yanındaki Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı önünde eylem yaptı.

Yetkili memur sendikaları konfederasyonlarından Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen'in hükümetle yürüttüğü toplu görüşmeler sürerken, BASK üyeleri Devlet Planlama Teşkilatı'nın önünde toplandılar. Konfederasyon üyelerinin slogan atmaya başlaması üzerine çevik kuvvet bina önüne gelerek girişi kapattı.

BASK Genel Başkanı Resul Akay ve beraberindeki bir grup, Kızılay'da kurdukları standda 15 gün boyunca topladıkları imzaları Başbakanlık yetkililerine vermek üzere müsteşarlık binasına girdiler. Dışarıda bekleyen konfederasyon üyeleri ''Yüzde 4 sadaka istemiyoruz'', ''Hükümet zamanı al, başına çal'', ''Ellere var da bize yok mu?'', ''Bizi satanı biz de satarız'', ''Memurum dediniz, hakkımızı yediniz'' şeklinde sloganlar attılar. Gruptakiler ayrıca üzerinde ''Hani benim Recebim, sandıkta göreceğim'', ''Allah müstahakınızı verecek'', ''Mum dibine, ampul memura ışık vermez'' yazılı dövizler taşıdılar.

Akay'ın, dışarıda basın mensuplarına açıklama yapmaya başladığı sırada müsteşarlığa giren konfederasyon üyelerinden biri, imzaların bulunduğu kağıtların birleştirilmesiyle yapılan ruloları binanın üst katlarındaki camlardan aşağıya sarkıttı. Akay, açıklamasında toplu görüşmeler öncesinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'le görüşerek, taleplerini anlatmak istediklerini, ancak buna olumlu yanıt alamadıklarını ifade etti. Yaptıkları eylemin nedenini, ''diyalog arayışlarının boşa çıkarılması'' olarak açıklayan Akay, bu anlayışın değişmemesi halinde bu tür eylemlere devam edeceklerini kaydetti.

Akay, hükümetin iktidara geldiğinde başta memurlar olmak üzere dar gelirlilerin durumunun 3 yıl sonra iyileşeceğini söylediğini, ancak geçen zaman içinde bu kesimlerin durumunda herhangi bir iyileşme olmadığını söyledi. Hükümetin gelecek yıl için yaptığı yüzde 4'lük zam teklifinin ''utanç verici'' olduğunu savunan Akay, ''Bugüne kadar hiçbir hükümet bu oranda bir zam teklifinde bulunamamıştır'' diye konuştu.

Resul Akay, yapılacak zam, kök ücretlere yansıtılmadan, kazanılmış haklar koruma altına alınmadan toplu görüşmelerin hiçbir anlam taşımadığını kaydetti. Toplu görüşme masasında oturmanın kimseye şan ve şöhret kazandırmayacağını dile getiren Akay, şan ve şöhretin kamu çalışanlarının haklarının artırılmasıyla kazanılabileceğini belirtti. Akay'ın açıklamasının ardından konfederasyon üyeleri Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı önünden ayrıldılar.