BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Basında bir devir böyle geçti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 60. yıl kutlamaları sürüyor. Pazartesi günü güzel bir belgesel var...

Abone ol

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 60’ıncı kuruluş yılı nedeniyle Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nın Marmara Salonu’nda 19 Şubat Pazartesi günü saat 19.30’da bir belgesel film gösterilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin ve Türk basınının 60 yılını yansıtan belgeselin genel yönetmenliğini Nebil Özgentürk üstlendi.

Rüştü Asyalı’nın seslendirdiği, müziğini Mazlum Çimen’in, çizgi filmini Musa Kart’ın hazırladığı “Cemiyet’te 60 Yıl, Basın’da 60 Yıl, Basında Bir Devir Böyle Geçti” adlı belgesel filmin ardından saat 21.00’de aynı salonda bir kokteyl gerçekleştirilecek.

Türkiye’nin en uzun soluklu ve saygın basın meslek kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 10 Haziran 1946’da Sedat Simavi önderliğinde Sadun Galip Savcı, Cihat Baban, Hayri Alpar ve Sait Kesler tarafından kuruldu.

Halen 3 bin 323 üyesi olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin amacı; gazete, dergi, internet web sayfası, radyo ve televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini, mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumak, herkesin bilgi edinme, gerçekleri öğrenme hakkının bir aracı olan ifade ve düşünce özgürlüğünü sağlamak, gazetecileri meslekleri içinde maddi ve manevi yönleriyle ilerletmek ve yüceltmek şeklinde özetlenebiliyor.