BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.826,76
HABER /  DÜNYA

Basına Hollanda ayıbı!

Fener'in AZ Alkmaar ile oynayacağı maçı izlemek üzere Hollanda'ya giden gazeteciler 5,5 saattir bekletiliyor.

Abone ol

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası 3. tur rövanşında 22 Şubat Perşembe günü deplasmanda AZ Alkmaar ile yapacağı maçı izlemek üzere Hollanda'ya gelen Türk gazeteciler, Amsterdam Schipol Havaalanı'nda zorluklarla karşılaştı.

Hollanda'ya, başka Avrupa ülkelerinin Schengen vizesi ile giriş yapmak isteyen gazetecilerden 6'sı, pasaport kontrol kapısından ülkeye alınmadı. Gazeteciler daha önce bazı maçlar için geldikleri Hollanda'ya farklı Avrupa ülkelerinin vizeleriyle girdiklerini ifade etti.

Geri gönderilmek istenilen gazetecilere büyükelçilik yetkililerinin de girişimleriyle 60 avro karşılığında Hollanda vizesi verilmek şartıyla ülkeye giriş yapabilecekleri bildirildi.

Pasaportlarında Schengen vizesi bulunmasına rağmen, basın mensupları 60'ar avro vererek, vize almak için beklemeye başladı.

Gazetecilerin Amsterdam Havaalanı'ndaki bekleyişleri 5,5 saattir sürüyor.

Bu arada, formasını giydiği Rus ekip Zenit'in kampına aktarmalı olarak gitmek için gazetecilerin de yer aldığı Türk Havayolları uçağıyla Amsterdam'a gelen futbolcu Fatih Tekke de aynı zorlukla karşı karşıya geldi. Fatih, yaptığı bir telefon görüşmesinin ardından bir süre bekletildikten sonra ülkeye alındı.

Bu arada, havaalanında gazetecilerin yanı sıra 4 de Fenerbahçe taraftarının bekletildiği öğrenildi