BIST 9.774
DOLAR 34,04
EURO 37,99
ALTIN 2.803,71
HABER /  GÜNCEL

Basın emekçisi mi faşist işadamı mı?

Soner Yalçın'ın tutuklanmasının " basın emekçilerine saldırı" olarak nitelendirilmesine "Radikal yazar" çok sert çıktı

Abone ol

Radikal gazetesinin aykırı söylemleri ile bilinen muhalif yazarı Yıldırım Türker ODA TV'nin sahibi Soner Yalçın'ın basın emekçisi olarak yansıtılmasına büyük tepki gösterdi.

Oda TV'yi bataklık olarak nitelendiren Türker Soner Yalçın için de, "Faşist bir işadamının muhalif bir basın emekçisi olarak portresini yutturamayacaksınız" dedi.

Yıldırım Türker "Soner Yalçın sınavı" başlıklı yazısında son günlerde büyük tartışma yaratan ODA TV baskını ve tutuklamaları değerlendirdi. Yüzde 10 seçim barajının düşürülmesi için bir yazı kaleme almak isterken bu yazıyı yazmak zorunda kaldığını anlatan Türker'in Soner Yalçın'ı yerden yere vurduğu yazıdan öne çıkan bölümler şöyle oldu:

- Tartışılmaz bir hakikat ki Soner Yalçın muhalif bir yazardır. Muhalif olmak, aslanlar gibi çıkıp insanların soy kütükleri üstüne olmadık buluşlarla araştır araştır kitaplar yazmak, kim bilir hangi katillere hedef almaları gereken insanların listelerini sunmak, Bedrettin Dalan ve Ertuğrul Özkök ve Kılıçdaroğlu'nu arkasına alıp gözü dönmüş bir halde ırkının, milletinin neması için saf tutmaktır.

-Gerçekten bu toplum, ırkçı faşist bir işadamının demokrasi ve fikir özgürlüğünü temsil ettiğine inanıyor mu?

-Hak ihlalleri konusunda yazan; devlet eliyle kısıtlanan, yok edilen özgürlükler konusunda bir itiraz oluşturmaya çalışanların ikide bir başına gelir. Onların samimiyetleri sorgulanır, soluk aldırmadan. Ya oradan buradan para almışlardır ya da bir yerden kalma kuyruk acıları vardır. Yalçın ve gibileri onların listelerini çıkarır. Milliyetçi-ulusalcı katil adaylarına rehberler oluştururlar. İtibarsızlaştırmak amacıyla hayali kazançlarından söz ederler. Onlara yepyeni birer hayat senaryosu yazar Yalçın ve gibileri.

- Odatv adresli bataklığın bekası için mücadele etmezsen yarın sıra sana da gelecek." Sıra zaten hep bizdeydi. Yalçın ve gibilerinin gayretleriyle. Riyakârlığı bir kenara bırakın. Faşist bir işadamının muhalif bir basın emekçisi olarak portresini yutturamayacaksınız. Onun kahramanlığının tescilini de potansiyel kurbanlarından beklemeyin bari.