BIST 10.295
DOLAR 32,70
EURO 35,11
ALTIN 2.442,11
HABER /  GÜNCEL

Başbuğu konuşturan iddia!

Erdoğan ve Başbuğ bir görüşme yaptılar. Ardından çıkan söylentiler kameraları sevmeyen Başbuğ'u bile konuşturdu. Bakın Başbuğ ne dedi?

Abone ol

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ kameraları sevmez. Mikrofonlara konuşmaz. Ama bugün kendi arzusuyla bir basın toplantısı düzenledi. Nedeni ise Erdoğan'la yaptığı görüşmenin basına yansıma biçimiydi.  Çünkü medyanın büyük bir kısmı bu görüşmeye "yeni bir kara operasyonu zirvesi" olarak yorumlamıştı. Başbuğ bu iddiaları yalanladı ve basını daha dikkatli haber yapmaya çağırdı.  

Başbuğ şöyle konuştu:

GÖRÜŞMEYİ BAŞBAKAN İSTEDİ

"Görüşme sayın başbakanımızın talebi üzerine gerçekleşmiştir. Bizden ya da benden sayın başbakana herhangi bir istek iletilmemiştir.

Görüşmede değinilen konular, başbakanlığını sizlere yapmış olduğu basın açıklamasında açıkça yer almıştır. Ekleyeceğim bir şey yok.

ANA KONU TERÖRLE MÜCADELE

Görüşmenin ana konusunu önümüzdeki dönemde terörle mücadele ve bölücü terör örgütüyle ilgili gerçekleşecek durumlar oluşturmuştur.

MEDYAYA UYARI

Sizler, medya bir kamu görevi yapıyorsunuz. Bizler buna sonsuz saygılıyız. Ancak şunu da ifade etmekte yarar göruyorum. Bazen medyamız kendilerine iletilen bir bilgiyi kontrol etmeden haber olarak yayınlıyorlar. Bu olaylar bu şekilde devam ederse ülke olarak zor bir durum yaşayabiliriz. İstirhamımız; size çeşitli kaynaklardan bilgiler gelebilir. Bu bilgilerin özellikle sağlaması yapıldıktan, araştırıldıktan sonra haberleştirilmesini istiyoruz... "