BIST 8.770
DOLAR 34,24
EURO 37,21
ALTIN 3.009,34
HABER /  POLİTİKA

Başbuğdan yine bir ilk!

Orgeneral İlker Başbuğ yine bir ilke imza atacak. Ordu ilk kez o toplantıya katılmış olacak. Bakın hangi toplantı?

Abone ol

İNTERNETHABER

Pazartesi günü yine bir ilk gerçekleşecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Başbakanlığa gidecek ve Bakanlar Kurulu'na katılacak.


Üstelik Başbuğ bu ziyarete yalnız da gitmeyecek. Yanında üst düzey komutanları olacak.

Daha önce medya temsilcileri, ardında da strateji uzmanlarıyla görüşen Başbuğ'un Bakanlar Kurulu'na katılmasının sebebi terörle ilgili yapılanları ve yapılması gerekenleri ilk ağızdan bakanlara anlatacak olması... Başbuğ ayrıcak bölgede askerin ne yaptığını da, Kuzey Irak'taki gelişmeleri de aktaracak ve TSK ile Hükümetin görüş farkı olmadığının altı çizilecek.

Başbuğ Bakanlar Kurulu'nda her zaman söylediği şeyi yineleyecek: Terörle mücadelenin sadece askeri yöntemle çözülemeyeceğinin altını çizecek.

BAŞBAKAN BRİFİNGİ YORUMLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Ekim Pazartesi günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında vereceği brinfinge ilişkin, şunları söyledi:

'Türkiye'deki malum terör gelişmeleriyle alakalı olarak, terörle mücadeleye yönelik neler yapılıyor, yapılmakta, ağırlıklı olarak bu konuları ihtiva eden bir brifing olacak. Bu konuda şu anda mücadelenin geçmişinden bugüne ve geleceğe yönelik neler yapılabilir bunlara ilişkin brifing. Ayrıca bir de daha sonra terörle mücadeledeki arkadaşlarla birlikte Eğirdir'e gidecek, çalışmaları yerinde göreceğim. Orada da ayrıca bir brifing alacağız. Müşterek kurumlar arası birlikteliği ve yapılması gereken, bize düşen görevler nelerdir, bundan sonra neler olabilir, bunları beraberce görüşelim, müzakere edelim, ona göre de daha isabetli adımlar atalım. Bunun için de en az zararla, en büyük paydayı nasıl elde edeceğiz, bunun çalışmalarını gerçekleştirelim istiyoruz.'