BIST 9.725
DOLAR 35,19
EURO 36,85
ALTIN 2.970,08
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ'a ağlama duvarı sorusu

İnternet andıcı davasında üye hakimin, İlker Başbuğ'a Kudüs'te ağlama duvarında dua eden fotoğrafını sorması tartışılıyor.

Abone ol

Andıç davasının tutuklu sanığı İlker Başbuğ'un dünkü savunmasının yankıları sürüyor. Sorulara cevap vermeyen ve salonu bir ara terkeden Başbuğ kadar, hakimin sorusu da duruşmaya damgasını vurdu. 

Vakit gazetesinin 2008 yılında "Ağlama duvarında bir bürokrat" başlığıyla sürmanşetten verdiği fotoğraf çok konuşulmuştu. İşte o görüntü andıç davasında soru olarak Başbuğ'a soruldu.

Çapraz sorguya alınan Başbuğ'a üye hakim Hüsnü Çalmuk, ikinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Levent Göktaş'ın ofisinde bulunan 51 No'lu DVD içindeki video başlıklı bir klasörü hatırlattı. 

AĞLAMA DUVARINA BİR DİYECEĞİNİZ VAR MI?

Kayıtta, ''Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'' başlıklı dosya ve görüntüler olduğunu ifade eden Çalmuk, Başbuğ'a ''Çekimler gizli değil. 'Ağlama duvarı' konusu var. Bu konuya bir diyeceğiniz var mı?'' diye sormuştu.

"DİN HÜRRİYETİNİ BİR KENARA BIRAKSAK BİLE"

Başbuğ bu soruya yanıt vermedi. Söz alan Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer ''Hakimin sorduğu soru din ve vicdan hürriyetini bir kenara bıraksak bile, internette dolaşan asılsız iddialara müvekkil cevap vermek zorunda bırakılmaktadır'' diyerek tepki göstermişti. 

DUA EDERKEN GÖRÜNTÜLENDİ

Çok tartışılan ve sanal alemde yayılan bu fotoğrafta sivil giyimli, şapkalı ve gözlüklü orta yaşlı kişinin Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ olduğu iddia edildi. Yahudilerin kutsal mekanında görevli bir bürokratın olması çok tartışılmıştı. Görüntülerin Yüksek Askeri Şura öncesinde basına servis edilmesi spekülasyonlara yol açtı. Başbuğ iki ay sonra da Genelkurmaş Başkanlığı'na atandı.

MESCİD-İ AKSA İDDİASI !

Başbuğ tutuklandıktan sonra yaveri o fotoğraflar ilgili ilginç bir iddiada bulunmuştu. Paşa'nın yakınındaki isim Takvim gazetesine şunları söylemişti:

"İlker Paşa'nın Genelkurmay Başkanı olarak atanmasına 1 hafta vardı. Bu tarihten kısa bir süre önce bazı gazetelere İlker Paşa'nın AĞLAMA DUVARI'nda fotoğrafları servis edildi. Amaç görevi almasını engellemekti. Ama bu tutmamıştı. Gazeteler bunu es geçmişlerdi. Zaten daha sonra Mescid-i Aksa fotoğrafları da olduğu ortaya çıkmıştı..."