BIST 9.774
DOLAR 34,05
EURO 37,85
ALTIN 2.797,95
HABER /  POLİTİKA

Başbakanlık Fransayı kınadı

Başbakanlık'tan yazılı açıklama: 'Böyle bir haksızlığa tahammül gösteremeyiz'

Abone ol

Başbakanlık Basın Merkezi, asılsız Ermeni soykırımı iddialarını reddetmeyi suç sayan yasa teklifinin Fransız Ulusal Meclisinde kabul edilmesinin kınarken, "Bizim böyle bir haksızlığı ne kabul etmemiz, ne de buna tahammül göstermemiz asla söz konusu değildir" denildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, "tarihi bir tutarsızlık" olarak görülen bu kararın, "Fransa'nın dar görüşlü siyasetçileri için, hem bilimsel doğrulara saygı, hem de düşünce ve ifade özgürlüğü bakımından büyük bir utanç, kara bir leke olduğu" kaydedilerek şöyle denildi:

"Bundan sonra olacakları, Fransa'yı bu ayıpla yaşamak zorunda bırakan dar görüşlü bazı siyasetçiler düşünmelidir.Fransız parlamentosu herşeyden önce Fransız tarihiyle ilgili kendi iddialarına ters düşmüş, aynı zamanda da savunduğu temel değerleri ayaklar altına almıştır. Her ne kadar meclisin kararı, teklifin yasalaşması için tek başına yeterli olmasa da vahim bir hata, tarihi bir yanlış yapılmıştır. Bizim böyle bir haksızlığı ne kabul etmemiz, ne de buna tahammül göstermemiz asla söz konusu değildir.

Yüzyıllardır birlikte yaşadığımız Ermeni vatandaşlarımızla birlikte bütün kamuoyumuz büyük bir infial içindedir.

Sayın Başbakan'ın dileği ve çağrısı, kamuoyumuzun, siyaset ve iş çevrelerimizin göstereceği haklı ve gerekli tepkilerin sağduyu sınırlarında kalmasıdır."