BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,10
ALTIN 2.447,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başbakanın kızları öğretmen oluyor

Sosyal belediyecilik alanında bir projeyi daha hayata geçirecek olan Ümraniye Belediyesi, eğitimi ‘okula gidemeyen’ engellilerin ayağına götürecek.

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın 2 kızının da yer alacağı proje 7 Haziran’da start alıyor. Ümraniye Belediyesi, çok sayıda hizmete imza attığı sosyal belediyecilik alanında büyük bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

‘Biz Gönüllüyüz, Biz Öğretiriz’ adını taşıyan proje aracılığıyla eğitimi, ilçede yaşayan ve okula gidemeyen engelli vatandaşların ayağına götürecek olan belediye, bu yolla yüzlerce vatandaşa okuma yazma öğretmeyi hedefliyor. Üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü öğretmenlerle yürütülecek proje kapsamında yüz yüze eğitim verilecek.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN KIZLARI GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN

Ümraniye Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen proje, gönüllü üniversite öğrencilerinin, okuma yazma öğrenmek isteyen engellilere evlerinde okuryazarlık eğitimi vermesi mantığıyla işliyor. Okuma yazma okulunu engellilerin evlerine götüren ‘Biz gönüllüyüz, biz öğretiriz’ kampanyası gönüllü tüm üniversite öğrencileri veya yeni mezunlarına açık olacak. Projeye gönüllü öğretmen olarak katılan her öğrenci bir engelliye okuma yazma öğretebilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızları Esra Erdoğan Albayrak ve Sümeyye Erdoğan da kampanyaya gönüllü öğretmen olarak katılacaklar.

YÜZ YÜZE, TOPLAM 50 SAAT EĞİTİM VERİLECEK

Biz Gönüllüyüz, Biz Öğretiriz Projesi’nde, talep doğrultusunda sayısı belirlenecek olan engelli okuryazar adaylarından oluşan her kur için maksimum 40 günlük (birebir, yaklaşık 50 saat) eğitim süresi öngörüyor. Her kurda belirlenen okuryazar adayı engelli ve gönüllü öğretmen eşleştirmeleri yapılarak kur başlatılacak.

Projede gönüllü öğretmen olmak veya bir yakınına okuryazarlık eğitimi aldırmak isteyenler başvurularını www.bizgonulluyuz.org sitesinden yapacak. Ön başvurulardan sonra nihai gönüllü öğretmen veya okuryazar adayı engelli seçimi Belediye’nin proje koordinasyon ofisi (İrtibat Tel: 0 216.443 56 00 /317) tarafından değerlendirilerek seçilecek ve eşleştirilecek. Her gönüllü öğretmen eşleştiği engelliye gönüllü öğretmen katılım formunda belirttiği gün ve saatlerde evinde eğitim verecek.

7 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Projede bir gönüllü öğretmen ve bir okuryazar adayı engelliden oluşacak eğitim gruplarının bir araya gelmesi ile her 40 günde, bir kur düzenlenecek. Her kur sonunda okuryazar adayı engelli sınava tabi tutulacak. Sınav sonunda başarılı olan kursiyerlere okuryazarlık sertifikası verilecek. İlk kurda 100 kişilik gönüllü ve 100 kişilik okuryazar adayı engelli den oluşan bir eğitim grubunun oluşturulması hedefleniyor. Başvurular Belediye Proje Koordinasyon birimince profesyonellerden oluşan bir danışman eğitim kurulunca değerlendirilecek. İlk kur okuma yazma eğitimi 7 Haziran 2010’da başlayacak.