BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,84
ALTIN 2.822,99
HABER /  DÜNYA

Başbakanı 10 puan düşüren gömlek!

Başbakan halkla birlikte olmak için bir barbekü partisi düzenledi. Partide giydiği gömlek ise karizmasını çizdi

Abone ol

Japonya Başbakanı’nın bir davette giydiği gömlek, ülkede günün konusu oldu. Giyim zevki yüzünden popülaritesi 10 puan düşen Hatoyama’nın kıyafetlerini bir UFO’yla Venüs’e gittiğini öne süren karısı seçiyor

Milliyet'e göre; Japonya Başbakanı Yukio Hatoyama’nın bir barbekü partisinde giydiği gömlek yüzünden popülaritesi düştü. Hatoyama’nın, geçen ay resmi konutunda verdiği barbekü partisinde giydiği bir kolu sarı, diğer kolu mavi, önü kırmızı, arkası mor, yaka ve kol manşetleri yeşil renkteki kareli gömlek Japon basını tarafından topa tutuldu. Halkla bir araya gelmek için barbekü partisi düzenleyen Başbakan’ın planı, kıyafeti yüzünden ters tepti. Karşıtları Hatoyama’nın kıyafetinin, “ayakları yere basmayan” bir politikacı olduğunu kanıtladığını öne sürdü.

Moda tasarımcısı Don Konişi, bir dergiye yazdığı yazıda, “Başbakan’ın böyle giyinmesini önleyecek kimse yok mu? Bu gömlek 1980’lerden ya da 90’lardan kalma. Hatoyama’nın fikirleri ve felsefesi de eski. Japonya bir krizle karşı karşıya ve krizi böyle bir başbakanla atlatamayız” dedi.

Ülkenin en büyük gazetesi Yomiuri Şimbun’un bir anketine göre, Hatoyama’nın popülaritesi son bir ayda yüzde 10 gerileyerek yüzde 24’e düştü. İngiliz yayın kuruluşu BBC ve Amerikan haber sitesi CNN, Hatoyama’nın popülarite kaybının moda zevkiyle de bağlantılı olabileceğini belirtti.

Eşi ‘hayat bestecisi’

Daha önce de kalp desenli gömlek ve pembe ceket gibi bir politikacı için “sıra dışı” kıyafetlerle halkın önüne çıkan Hatoyama’nın giysilerini, “eksantrik” karısı Miyuki Hatoyama’nın seçtiği belirtiliyor. Kendisini “hayat bestecisi” olarak tanımlayan Miyuki Hatoyama, kıyafet tasarımı, iç dekorasyon, yemek kitabı yazarlığı gibi işlerle ilgileniyor. Japon first-lady, geçmişte verdiği röportajlarda, “bir UFO’yla Venüs’e gittiğini”, “önceki hayatında o zaman Japon olan aktör Tom Cruise’la tanıştığını” ve “her gün enerji kazanmak için Güneş’i yediğini” söylemişti.