BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,05
ALTIN 2.833,74
HABER /  DÜNYA

Başbakan'dan ateistlik itirafı

Avustralya’nın 48 yaşındaki ilk kadın Başbakanı Julia Gillard'dan ülkede büyük yankı uyandıran açıklama...

Abone ol

Avustralya'nın ilk kadın Başbakanı Julia Gillard, ateist olduğunu açıkladı.

Göreve yeni gelen ve ülkenin 27. Başbakanı olan 48 yaşındaki Gillard, tüm inançlara saygılı olduğunu ancak bunların kesinlikle kendi inançları olmadığını ifade etti. ABC radyosunda konuşan Gillard, Baptist olarak yetiştirildiğini fakat şu anda inancının olmadığını söyledi. Avustralya Başbakanı ayrıca ateist olmasının diğer inançlara saygı duymasına da kesinlikle olumsuz etkilemeyeceğini vurguladı.

Gillard'ın sözleri ülkede büyük yankı uyandırırken, Avustralya Hıristiyan Lobisi, Gillard'ı ülkedeki inançları incitmemesi konusunda uyardı. Lobi ayrıca gelecek seçimlerde Julia Gillard’ın Hıristiyan seçmenlerin oylarını kaybedebileceği yönünde de uyardı.

Bununla birlikte Avustralya Hıristiyan Lobisi, Julia Gillard’ın bir önceki Başbakan Kevin Rudd’ın desteklediği ‘evliliğe saygı ve ailenin önemi’ gibi kavramlara yönelik politikaları destekleyeceğine yürekten inandıklarını belirtti.

Avustralya Hıristiyan Lobisi sözcüsü Lyle Shelton, Gillard’ın dürüst davrandığını belirterek, dürüstlüğün iyi bir erdem olduğunu söyledi. Shelton, ayrıca gelecek seçimlerde Julia Gillard’ın ateist olmasından dolayı bir kısım Hıristiyanların oylarını kaybedeceğinin kaçınılmaz olduğunun da altını çizdi.