BIST 8.699
DOLAR 34,27
EURO 37,37
ALTIN 2.913,32
HABER /  DÜNYA

Başbakan’a küfüre para cezası

Adana’da düzenlenen ’Gezi Parkı’ eyleminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a küfür ve hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl hapsi istenen kadına 7 b...

Abone ol

Adana’da düzenlenen ’Gezi Parkı’ eyleminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a küfür ve hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl hapsi istenen kadına 7 bin 760 TL para cezası verildi.
Adana’da eylemciler, çeşitli tarihlerde merkez Seyhan ilçesi Barajyolu ile Mustafa Kemal Paşa caddelerinin kesiştiği kavşakta bulunan AK Parti İl Başkanlığı önüne yolu kapatıp İstanbul’da yaşanan olayları protesto etmişti. Eylemciler arasında bulunan güzellik uzmanı G.D.’nin (36), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a küfürler ettiği polis kameraları tarafından kaydedildi.

“TOPLUM PSİKOLOJİSİYLE HAKARET ETTİM”
Bu görüntüler üzerine G.D. hakkında Adana 8’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde ’hakaret’ davası açıldı. Mahkeme hakimi, G.D.’nin Başbakan’a hakaretten 400 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezası 388 gün karşılık adli para cezasına indirilip günlüğü 20 liradan 7 bin 760 TL adli para cezasına çevrildi. Bu cezayı da 20 eşit taksitle ödemesi kararlaştırıldı. Güzellik uzmanı kadının samimi, pişmanlık halinin tespit edilememesi ve tekrar suç işleyeceği yönünde kanaat getiren hakim, para cezasını hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevirmedi.
(İHA)