BIST 9.976
DOLAR 34,06
EURO 38,04
ALTIN 2.833,69
HABER /  POLİTİKA

Başbakana cenaze tepkisi

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hrant Dink’in cenaze törenine katılmama hakkının olmadığını" öne sürdü.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cenaze törenine katılmama hakkının olmadığını" öne sürdü.

Sezer, dün yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan’ın İtalyan Başbakanı Prodi ile birlikte Bolu Dağı Tüneli’nin açılışını yapacakları gerekçesiyle Dink’in cenaze törenine katılamayacağını söylediğini hatırlatarak, "Bize göre, Başbakan"ın, Dink’in cenaze törenine katılmama hakkı yoktur" dedi. Dink’in katledilmesi gibi olağanüstü durumlarda aylar öncesinden hazırlanmış olsa bile programların değiştirilebileceğini ve bu durumun diplomaside anlayışla karşılanacağını savunan Sezer, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin, iktidarıyla, muhalefetiyle, çeşitli toplum kesimlerinin temsilcileriyle birlik ve bütünlük içinde olduğunun, bu hain cinayeti lanetlendiğinin gösterilmesi gerekir. Öte yandan, hemen hemen tüm dünyada haksız bir biçimde Ermeni soykırımı iddialarının etkili bir biçimde sürdürüldüğü bir dönemdeyiz. Sözde soykırımı yasa tasarısının yeniden ABD Parlamentosu’nda görüşülmesi büyük olasılıktır. Böyle bir süreçte, Türkiye’de Ermeni vatandaşlarımızın sözcüsü durumundaki Dink’in cenaze törenine Başbakan’ın katılmamış olması, hiç kuşku yok ki, bütün dünyada olumsuz karşılanacak ve bu durum Ermeni diasporası tarafından kullanılacaktır. Bu nedenle, Başbakan Erdoğan kararını yeniden gözden geçirmelidir."