BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,46
ALTIN 2.926,90
HABER /  DÜNYA

Başbakan, Türklüğe sava açmıştır”

Andımız tartışmalarına değinen MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Başbakan, Türklüğe sava açmıştır” dedi.<br/>Partisinin grup toplantısında ...

Abone ol

Andımız tartışmalarına değinen MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Başbakan, Türklüğe sava açmıştır” dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokratikleşme Paketini eleştirdi. Bahçeli, "Başbakan’ın PKK’ya teslimiyeti ekonomiye yeni ufuklar olarak görmesi, bölücülüğü tavizi üretim ve yatırımda artık olarak tevil etmesi vahim düzeyde bilinç kaymasıdır ki, böylesi bir kişinin akli ve zihni melekelerinin yerinde olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Başbakan adeta hipnoz edilmiş gibidir. Milletimiz işsizdir ama Başbakan paket edebiyatı yapmakta, işsizliğin üstünü PKK şemsiyesi ile kapatmaya çalışmaktadır. Sormak lazım, Başbakan’ın PKK’ya verdiği ödünler gerçekte sayıları 4 milyon 591 kişi olan işsizler ordusuna nasıl bir fayda sağlayacak? Bu ödünler ekmeği mi yoksa PKK’yı mı büyütecektir, bu kabus paketi ekonomiyi mi çatlatacak yoksa PKK’yı mı canlandıracak, PKK paketi dış borcu 252,3 milyar dolara fırlayan girişimcilerimize ne getirecek, mesela borçlarından kurtulacaklar mı?” diye konuştu.
Andımız tartışmalarına da değinen Bahçeli, “Başbakan, Türklüğe sava açmıştır” dedi.

IRAK TEZKERESİ’NE YEŞİL IŞIK
Irak Tezkeresi’ne onay vermeyi düşündüklerini belirten Devlet Bahçeli, “Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Sen PKK’ya operasyon yapmak için sözde tezkere çıkartma hevesindeyken, PKK sana operasyon üstüne operasyon yapmış ve her şeyini kuşatmıştır. Bu zihniyetin asıl yüzünü bilmemize rağmen, yine de Türkiye’nin ve aziz milletimizin menfaati, olası terörist saldırıları, Türkmen kardeşlerimizin emniyeti için Irak Tezkeresi’ne onay vermeyi düşünmekteyiz” diye konuştu.
(İHA)