BIST 9.351
DOLAR 34,22
EURO 37,88
ALTIN 2.931,77

Başbakan test sürüşü yaptı

Başbakan test sürüşü yaptı

Başbakan erdoğan, partinin istanbul'daki ataşehir mitinginin ardından, kadıköy-kartal metrosu deneme seferini yapmak için kozyatağı istasyonu'na geçti.

Başbakan test sürüşü yaptı

Başbakan Erdoğan, partinin İstanbul'daki Ataşehir mitinginin ardından, Kadıköy-Kartal Metrosu deneme seferini yapmak için Kozyatağı İstasyonu'na geçti.

Başbakan test sürüşü yaptı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile birlikte metro hakkında yetkililerden bilgi alan Erdoğan, daha sonra deneme sürüşünü yapmak için metronun yanına geldi.

Başbakan test sürüşü yaptı

Makinist koltuğuna oturan Başbakan Erdoğan, Kozyatağı'ndan Kartal Soğanlık'a kadar metronun deneme sürüşünü gerçekleştirdi. Kozyatağı ile Kartal Soğanlık arası yaklaşık 25 dakika sürdü.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Kadıköy-Kartal metrosu ile ilgili sıkıntılı bir sürecin yaşandığını ve test sürüşü aşamasına gelindiğini belirtti.

Başbakan test sürüşü yaptı

''22 kilometrelik Kadıköy-Kartal hattı, 1.6 milyar dolara mal oldu'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Kaynarca'ya kadar 24.5 kilometre olacak ve o da yaklaşık 1.9 milyar dolara bitirilecek. Bugün test sürüşünü yapıyoruz. Bu özellikle kitle taşımacılığında büyük bir rahatlama getirecek. Zira günde burada 1 milyon vatandaş taşınacak. Bu bakımdan çok önemli. Burada yol güvenliği ve emniyeti var.