BIST 10.536
DOLAR 32,55
EURO 35,19
ALTIN 2.463,73
HABER /  GÜNCEL

Başbakan krizi algılayamıyor

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, seçim gezilerini sürdüryor. Tekirdağ'da yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ı krizle ilgili "tedbir alacak bilgisi olmamakla" suçladı.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Türkiye'de kriz yaşanıyor fakat krizi Başbakan algılayamıyor, göremiyor'' dedi.

Sezer, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesine bağlı Veliköy, Karaağaç ve Kapaklı beldelerinde halka hitap etti.

Zeki Sezer, Veliköy'deki konuşmasında işsizler ordusuna yenilerinin eklediğini kaydederek, ''Çiftçiler büyük sıkıntı içerisinde. Esnaf sıkıntı içerisinde, vatandaş işsiz, işsizlere her gün yenileri ekleniyor. Türkiye'de kriz yaşanıyor fakat krizi Başbakan algılayamıyor, göremiyor. Onun içinde tedbirde alamıyor. Aslında tedbir alacak bilgisi de yok'' görüşünü dile getirdi.

Türkiye ekonomisinin tümüyle yabancılara, dışarıya bağımlı hale getirildiğini ve milletin yoksullaştırıldığını savunan Sezer, erzak dağıtılarak oy alınmaya çalışıldığını iddia etti.

Karaağaç'ta, ''Başbakan Zeki Sezer'' sloganlarıyla karşılaşan Sezer, ''Onun için zaman var'' dedi.

Sezer, Kapaklı beldesinde ''bazı siyasetçilerin, Türkiye'nin sorununu çözmeyi bırakıp, koltuk kavgası yaptığını'' söyleyerek, ''Büyük bir ekonomik sıkıntı yaşıyoruz, ama Başbakan'a sorarsanız her şey çok iyi. Başbakan pembe tablolar çize çize gözümüzü boyayabileceğini zannediyor, ama öyle olmuyor. Ucuz mazotla onun oğlunun gemisi yürüyor da lafla peynir ekmek gemisi yürümüyor'' şeklinde konuştu.

Sezer, buradan Saray ilçesine gitti.

Atatürk Anıtı önünde yağmur altında yaptığı konuşmada, Hükümet'i ve CHP'yi eleştiren Sezer, DSP Saray Belediye Başkan Adayı Atilla Metin'i halka tanıtarak, oy istedikten sonra ilçeden ayrıldı.