BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53

Başbakan hangi lider ile daha mesafeli?

Başbakan hangi lider ile daha mesafeli?

Chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ve mhp genel başkanı devlet bahçeli, başbakan recep tayyip erdoğan'a taziye ziyaretinde bulundu. taziye ziyareti sırasında ajansa gelen fotoğrafları hürriyet yazarı özgür bolat analiz etti.analizlere göre başbakan, hangi lider ile daha dostane hangisi ile daha...

Başbakan hangi lider ile daha mesafeli?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyareti sırasında ajansa gelen fotoğrafları Hürriyet yazarı Özgür Bolat analiz etti.

Analizlere göre Başbakan, hangi lider ile daha dostane hangisi ile daha mesafeliydi?

Başbakan hangi lider ile daha mesafeli?

Bu fotoğrafta Başbakan boynunu hafiften sağa eğmiş. Çoğu zaman kendisini otoriter ve güçlü gösteren beden dilini benimseyen Başbakan, boynunu eğerek gücünü ve otoritesini azaltıyor. Muhtemelen otoriter görünme ihtiyacı duymuyor. İçten ve dostane bir tutum sergiliyor. Kılıçdaroğlu’nun sol eli Başbakan’ın sağ eline çok yakın. Eğer o eliyle de tuttuysa, o da dostane bir tutum sergilemiş. Tutmadıysa, elinin bu kadar yakın olması tokalaşmaya dostane bir hava katıyor.

Başbakan hangi lider ile daha mesafeli?

Başbakan bedeni ile Kılıçdaroğlu’na doğru eğilmiş. İlgi gösterdiğimiz zaman bedenimizi eğeriz. Kılıçdaroğlu da hafiften eğilerek yanıt vermiş ama daha çok sabit duruyor. Daha otoriter. Başbakan eğilerek dostane tutumunu sergiliyor. Yüz hatları sakin. Kendisini çok kontrol etmiyor. Kılıçdaroğlu’nun dudakları kilitlenmiş. İlgimizi kaybettiğimizde ya da fikrimizi söylemek istemediğimizde sergilediğimiz bir davranış.

Başbakan hangi lider ile daha mesafeli?

Bir gülümseme hakim ama bir önceki fotoğrafta olduğu gibi bu fotoğrafta da birbirlerine bakmıyorlar. İletişimi daha samimi bir ortama taşımayıp, bu noktada tutuyorlar. Başbakan gülüyor ama bedeni hala yana eğilmiş durumda. Geriye yaslanmayarak, Kılıçdaroğlu’na ilgisi ve alakasını devam ettiriyor. Her ikisinin de eli masa üstünde. Otoritelerini bir nevi koruyorlar.