BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'ı resmen tehdit etti

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayı Şerafettin Elçi'den, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı adeta tehdit etti...

Abone ol

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Şerafettin Elçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit gibi sözlerle eleştirdi. Elçi, Erdoğan'ı "Kürt kanı döken, Kürt kanında boğulur. Hükümet ve devlet aklını başına toplasın" sözleriyle uyardı.

BDP'nin desteklediği Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Şerafettin Elçi, Kürtlere zulüm eden diktatörlerin sonunun belli olduğunu ifade ederek, "Kürtler tutuklanıp zindanlara atılmaktadır. Başbakan Erdoğan'a şunu hatırlatmak istiyorum. Daha önce Kürtlere zulüm eden Şahların, Dehakların, Sadamların sonu belli. Aklınızı başınıza toplayın. Sonunuz onlarınıki gibi olur. Kürt kanı döken, Kürt kanında boğulur" dedi.

Elçi, önceki gün seçim bölgesi olan Yenişehir İlçesi'nde üç ayrı seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışlara Elçi'nin yanı sıra BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AKP'YE BÜYÜK TOKAT

Açılış öncesi konuşma yapan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, seçimlerde Kürtlere büyük haksızlık yapıldığını belirterek, yüzde 10'luk anti demokratik baraj sistemi yüzünden seçimlere bağımsız adaylarla girdiklerini ifade etti. AKP'nin seçim barajını düşürmeye ya da kaldırmaya yanaşmadığını söyleyen Beştaş, "AKP hükümeti döneminde Kürt çocuklarının cenazeleri geliyor. Yine AKP hükümeti döneminde siyasi operasyonlar yapılıyor. Binlerce Kürt siyasetçisi tutuklandı. 12 Haziran seçimlerinde yarıştan alıp koymak istiyorlar bizi. Ancak biz tüm bu olumsuzluklara rağmen halkımızın desteği ile AKP'ye büyük bir tokat indireceğiz" dedi.

KÜRTLERİN DİLİ VE KİMLİĞİ

Kürt çocuklarının cenazelerinin geldiğini dile getiren Şerafettin Elçi, "Kürt kanı döken, Kürt kanında boğulur. Hükümet ve devlet aklını başına toplasın. Kürtler zulmü ve köleliği kabul etmeyen bir halktır. Her halk gibi Kürtlerin de dili ve toprağı vardır. Kürtler bugün zafere çok yakındır. Bu konuda umutluyuz" dedi.

Elçi ve beraberindekiler daha sonra Sanayi Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.