BIST 9.725
DOLAR 35,19
EURO 36,75
ALTIN 2.972,61
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan'a fahri doktora

Başbakan Erdoğan, Gaziantep'te...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , eğitimde teori, pratik buluşmasının başarılması gerektiğini belirterek, ''Onun için de organize sanayi bölgesi içerisine artık şunu şart koşuyoruz; organize sanayi bölgesi içerisine okulunu da yapacaksın'' dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü'nde düzenlenen törenle Başbakan Erdoğan'a fahri doktora unvanı verildi. Törende ayrıca üniversite bünyesinde yapımı tamamlanan tesislerin de toplu açılışı gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Korosu'nun sunduğu müzik dinletisinin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversitenin 40. yılında olduğunu belirterek, ''40. yıl çok önemli, farklı. Peygamberimize nuhuvet 40 yaşına gelmiş, 40'ında insan olgunlaşmasını yaşıyor, 40 Haramiler var, kırklanma diye bir kavram var. Bu yüzden de 40'ın anlamı büyük olacak, bu yılı dolu dolu geçireceğiz'' dedi.

Üniversite hakkında istatistiki bilgiler veren Prof. Dr. Coşkun, üniversite bütçesini planlı ve sorumlu bir anlayışla kullandıklarını, ''parayı ezmeden'' aldıkları bütçeyi kullandıklarını anlattı.

Başbakan Erdoğan'ı her zaman takdir ettiğini ifade eden Coşkun, ''Sizi şunun için takdir ediyorum; bir yandan 'one munite' derken vakur bir edayla dünyaya, ama öbür taraftan Suriyelilerin acısı karşısında gözyaşlarınızı tutamamak, öbür yandan annenizin cenazesinde gerçekten insani damıtılmış özellikleri görünce gerçekten bu ülkenin şanslı olduğunu düşünüyorum. Bu ülkeye yaptıklarınız için de hem şahsım adına, üniversitem adına teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Prof. Dr. Coşkun, konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan'a fahri doktora unvanı verilmesine ilişkin Gaziantep Üniversitesi Senatosu Kararı'nı okudu. Prof. Dr. Coşkun daha sonra Başbakan Erdoğan'a fahri doktora unvanını takdim etti.

Coşkun'un doktora cübbesini giydirmek için tutmasına müsaade etmeyen Başbakan Erdoğan, cübbeyi başka bir görevliye vererek, onun tutmasını istedi.

İFTİAR EDİYORUM

Başbakan Erdoğan, Gaziantep Üniversitesi'ne, rektör ve yönetimine fahri doktora unvanı takdim etmelerinde dolayı teşekkür ederek, açılışı gerçekleştirilen yatırımların da Gaziantep Üniversitesi'ne, öğrencilere ve Gaziantep şehrine hayırlı olmasını diledi.

Üniversite yönetiminin parayı, finansı gerçekten iyi yönettiğine şahit olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, ''Bu yönetim sayesinde bir devlet üniversitesi olarak Gaziantep Üniversitesi geleceğe yönelik olarak, fiziki mekanlarla çok daha güçlü bir üniversite haline gelecektir'' dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi ve biyoloji ek binası ile içerisinde bir basketbol, voleybol sahası, yüzme havuzu olan çok amaçlı bir spor kompleksini hizmete açtıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, Oğuzeli ve Aravan meslek yüksek okullarını, değişik atölye, amfi binalarıyla birlikte toplamda 16 kalem ve 70 milyon lira tutarındaki yatırımların hayırlı olmasını temenni etti.

Gaziantep Üniversitesi'ne gelmeden şehirdeki toplam yatırım tutarı 1 milyar 200 milyon liralık 64 eser, hizmet ve yatırımın toplu açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bu yatırımlarla Gaziantep'i istikrarlı şekilde büyütmeye, bölgede, coğrafyada farklı bir konuma yükseltmeye devam ediyoruz. Gaziantep'e sık denebilecek şekilde gelip gidiyorum, Başbakanlık görevine gelmeden önce de birçok kez Gaziantep'e gelirim, 70'li yıllardan bu yana gelir giderim. 70'li yılların Gaziantep'ini düşünüyorum bir de şimdiki Gaziantep'i düşünüyorum. Gaziantep'te doğmuş, burayla yoğrulan kardeşlerim bunu daha iyi biliyorlar adeta bir kasaba görünümünde olan bir Gaziantep vardı, ama bugün örnek bir şehir halinde bir Gaziantep var. Gerçekten büyükşehir sıfatına layık bir Gaziantep var. Yapılacak daha birçok şey var. İnsanın olduğu yerde sorunlar bitmez, sürekli yapacaksınız, daha ileri, daha ileri gideceksiniz. Bu İstanbul için de böyledir, Ankara için de böyledir, Gaziantep için de böyledir. Mesele şu; biz, 10 yıl önce neredeydik, bugün neredeyiz, bunun muhasebesini yapmak. Ben Gaziantep'in bugünkü haliyle iftihar ediyorum, gururlanıyorum. 'Bizim Güneydoğu Anadolu'da Gaziantep gibi bir şehrimiz var' diyorum. Şu anda Gaziantep'te 3 tane üniversite oldu, devlet olarak Gaziantep Üniversitesi, iki vakıf üniversitesi...''

Başbakan Erdoğan'ın sözleri üzerine salondan bazı kişiler ''bir üniversite de yolda, geliyor'' diye seslendi. Bunun üzerine de Başbakan Erdoğan, ''Biri de geliyor, haberim var'' diyerek gülümsedi.

BUNU BAŞARMAMIZ LAZIM

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de ihtisaslaşmaya gidilmesi gerektiğini, sağlık alanında ciddi manada ihtisaslaşmaya ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, ''Yola çıkarken benim 4 temel taşım vardı. 'Biz, Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet üzerine inşa edeceğiz' demiştim. Eğitimde ciddi adımlar attık, atıyoruz, sağlıkta çok ciddi adımlar attık, atıyoruz. Yaptırdığım bütün kamuoyu araştırmalarında halkımızın çok başarılı gördükleri alanlar; eğitim, sağlık ve ulaşım'' diye konuştu.

Eğitim, sağlık ve ulaşım alanlarındaki yatırımların insanlara verdikleri değeri göstermesi bakımından da önemli olduğuna dikkati çeken Başbakan Erdoğan, insanı bir yerden alıp bir yere getirebilmek, taşıyabilmek ve ona layık olduğu seviyeyi kazandırabilmenin ancak eğitimle mümkün olacağını söyledi.

Geçmiş dönemlerde Türkiye'de sadece ''öğrenim'' yapıldığını, ''eğitim'' verilmediğini anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Eğitimi gelsin kendisi bulsun yok. Şimdi yavaş yavaş eğitim öğretime geçiyoruz ve bunu başarmamız lazım. Teori, pratik buluşmasını başarmamız lazım. Onun için de organize sanayi bölgesi içerisine artık şunu şart koşuyoruz; organize sanayi bölgesi içerisine okulunu da yapacaksın'. Bunların da adımını atıyoruz. Oralarda okuyan yavrularımız, orada okurken sanayide stajını yapacak, birkaç kuruş parasını kazanacak, bunları başarmamız lamız. Yani orayı bitirmiş ama bitirdikten sonra bir sağlık lisesinden mezun olan yavrumuz eğer şırıngayı tutamıyorsa, damarın yolunu bulamıyorsa orada bir sakat, eksik var demektir, ama oradan mezun olmuş, gayet rahat bu işi başarıyorsa demek ki teori pratik iyi buluşmuş. Bunları başarmamız gerekiyor, bu adımları atıyoruz.''

Törene Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gaziantep ve çevre illerin AK Parti milletvekilleri ve Gaziantep Valisi Erdal Ata katıldı.